Ege Postası
Geri

CHP'nin kedisi Şero hayatını kaybetti

Uzun yıllardır partinin genel merkezinde yaşayan ve CHP'nin maskotu olarak bilinen Şero, hayatını kaybetti. Şero'nun defin törenine CHP lideri Özel de katıldı.
CHP'nin kedisi Şero hayatını kaybetti
Haberler / Güncel
28 Eylül 2024 Cumartesi 13:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP'nin kedisi Şero hayatını kaybetti. Şero'nun bir süredir tedavi gördüğü hastanenin başhekimi Doktor Tarkan Özçetin, Şero'nun bu sabah yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Özçetin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Büyük üzüntüyle bildiriyoruz ki, 20 yıldır varlığı ile Türk siyasetinde tebessüm kaynağı olmuş, tüm hayvanseverlerin gönlünde taht kurmuş, CHP'nin kedisi ŞERO, hastanemizdeki tedavi sürecinin ardından bu sabah itibariyle hayatını kaybetmiştir. 

20'yi bulan İleri yaşı ve yaşa bağlı sağlık sorunları nedeniyle bir süredir hastanemizde gözetim altında olan ŞERO, tüm müdahalelere rağmen ne yazık ki aramızdan ayrılmıştır. ŞERO'nun tıbbi süreci titizlikle takip edilmiş, en ileri teknolojiler ve uzman kadromuzun desteğiyle gereken her türlü tedavi uygulanmıştır.

Ancak, yaşa bağlı gelişen kronik sağlık sorunları sonucunda, sabah saatlerinde yaşamını yitirmiştir. Başta CHP Ailesi, tüm sevdiklerine en içten başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Uzun yıllardır partinin genel merkezinde yaşayan ve CHP'nin maskotu olarak siyasi gündemde de zaman zaman yer alan Şero, 20 yaşını geçmişti.

 'Şero' parti genel merkezinin bahçesinde gömüldü. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 2004 yılında CHP Genel Merkezi binası inşaatında dünyaya gelen ve bugüne kadar Genel Merkez binasında yaşamını sürdüren CHP’nin kedisi Şero’nun defin törenine katıldı.

ÖZEL'DEN MESAJ

Özel, kendisi ve Kılıçdaroğlu'nun da fotoğrafına yer verdiği mesajda şu ifadeleri kullandı:

- Genel Merkez binamızın yapımı sürecinden itibaren bizlerle olmuş, partimize neşe ve enerji katmış sevgili kedimiz Şero'yu maalesef ileri yaşa bağlı sağlık sorunları nedeniyle kaybetmiş olmanın büyük üzüntüsü içerisindeyiz.

- Genel Başkanlarımız Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın dostu, tüm parti çalışanlarımızın sevgilisi olmuş Şero'muzu Genel Merkezimizin bahçesine defnettik. Bu süreçte Şero'yla ve partimizdeki diğer tüm dostlarımızla yakından ilgilenen Veteriner Dr. Tarkan Özçetin'e de teşekkür ediyoruz.

ÖZGÜR ÖZEL: PARTİNİN SAHİBİYDİ 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kedi 'Şero'nun parti genel merkezinin bahçesinde gömüldüğü yerde açıklama yaptı.

Özel, 'Şero'nun partin sembol isimlerinden olduğunu belirterek, şunları söyledi:

- 20 yıl önce parti genel merkezimizin ilk inşaatı yapılırken 'Şero' şantiyede doğmuş. Annesi ve kardeşleri ayrılmış, o ise inşaatta kalmış ve işçilerin kumanyasından yiyerek büyümüş. İnşaat tamamlanınca da binaya girip, oradan hiç ayrılmamış. 'Şero' hep genel başkanlar ile çalışırdı, Deniz Bey ve Kemal Bey'in odasına giderdi. Görmeyenin kolay kolay inanmayacağı bir şekilde; asansöre binerdi ve 12'nci kat olmadan inmezdi. 10'uncu katta bir kez indirmeye çalıştığımda bana tepki göstermişti. Genel Başkan katına gider ve miyavlayarak kapıların açılmasını beklerdi, açılmazsa kızardı.

- Maalesef son 10 ayın 8-9 ayını veteriner kliniğinde geçirdi. Burada olduğu sağlıklı zamanlarında ise birkaç defa gelip, odayı dolaşmıştı. Kelimenin tam anlamıyla, partinin sahibiydi. Çok iyi ve uzun yaşadı. Tarkan Hoca'dan edindiğimiz bilgiye göre, bu yaşa kadar bir kedinin yaşaması; çok mutlu olmasına ve iyi bakılmasına bağlıymış. Onu hep böyle iyi anacağız. Hemen hemen doğduğu yere gömüldü. Buraya onu hatırlayacağımız güzel bir düzenleme yapacağız. 

"ŞERO'YU ÖZLEYECEĞİZ"

'Şero'nun çok sevilen bir kedi olduğunu kaydeden Özel, "Türkiye siyasetinde bir yeri var, Twitter hesabı bile vardı. Bu sabah haberi aldığımda, vefatı ile ilgili bilgilendirmeyi Tarık Hoca'nın yapmasını istedik. Haberi arayarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na verdim. O da üzüldü, hepimiz bekliyorduk. Bugün değilse yarın olacaktı. Kemal Bey de onunla ilgili güzel şeyler anlattı. En çok Deniz Bey'in kedisiydi, sonra Kemal Bey'in, biz çok az zaman geçirdik. Şimdi seçim akşamı doğan 'Zafer'imiz var. 'Şero'nun yerini 'Zafer' doldurmaya çalışacak. Tabii sadece bir kedi olmanın ötesinde, CHP'nin hayvan haklarına saygısını, hayvanseverliğini ve hayvanseverler ile dayanışmasının da sembolüydü. 'Şero'yu özleyeceğiz" diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası