Ege Postası
Geri

CHP'nin sandık mesaisinde kıyasıya yarış... Kimler delege seçildi'

CHP’de delege seçimleri mesaisi bugün de kıyasıya geçti. İzmir’de 18 ilçenin çok sayıda mahallesinde partililer sandık başına gitti. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İnönü Mahallesi'nde liste başı olarak delege seçildi. Üç ayrı listenin yarıştığı Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki seçim kıyasıya geçerken 3 oy farkla Mavi liste kazandı. Ödemiş’teki delege seçimlerinde gözler Atatürk Mahallesi’ndeydi. Mavi-Beyaz liste yarışında kazanan Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in de desteklediği Mavi liste oldu. Gaziemir, Emrez'de seçimi Mavi liste kazandı. Karabağlar, Gülyaka'da kazanan Beyaz liste oldu. Buca Menderes'te kazanan Kırmızı liste oldu. CHP'nin sandık mesaisinde kıyasıya yarış
CHP'nin sandık mesaisinde kıyasıya yarış... Kimler delege seçildi'
Haberler / Yerel Politika
16 Kasım 2019 Cumartesi 08:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP’nin olağan kongre süreci mahalle delege seçimleri devam ediyor. Üyeler mahalle delegelerini belirlemek üzere sandık başına gidiyor.

İzmir’de delege seçimlerinde bugün yoğun bir mesai yaşandı.. 18 ilçenin çok sayıda mahallesinde partililer seçim heyecanı yaşadı.

 

 

KARŞIYAKA KALDIĞI YERDEN DEVAM

Geçtiğimiz hafta yoğun tartışma ve kavgaların yaşandığı Karşıyaka'da mahalle delege seçimleri için bugün iki mahallede sandık kuruldu.

MUSTAFA KEMAL'DE MAVİ LİSTE 3 OYLA KAZANDI!

Mustafa Kemal Mahallesi’nde Mavi, Beyaz ve Kırmızı listeler yarıştı. 12 delegenin belirlendiği seçimi kıyasıya geçerken 107 oyla Mavi liste kazandı. Kırmızı liste 104 oyda kalırken,Beyaz liste ancak 40 oy alabildi. Son ana kadar iki listeli olması beklenen seçimde Mavi liste ekibiyle anlaşmazlık yaşan eski dönem belediye meclisi üyelerinden Atalay Düzgün’ün desteklediği Kırmızı liste neredeyse seçimi kazanıyordu. Kırmızı listede yer alan Belediye Meclis Üyesi Mehmet Gemici de delege seçilemedi. 

Mustafa Kemal'de Hanımşah Han, Hakan Şimşek, Akgül Küçük, Fehmi Yılmaz, Türkan Ünlü, İlhan Ocak, Gülten Çınar, Hulusi Canbulut, Berkay Dindar, Yasemin Turan, Tüzin Güvenli ve Şahin Kaya delege oldu.

BAŞKAN TUGAY DELEGE SEÇİLDİ

7 delegenin belirlendiği İnönü Mahallesi’nde ise seçime tek listeyle gidildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yaşadığı mahallede liste başı olarak delege seçildi. Beyaz liste grubunun aday çıkarmadığı mahallede yalnızca Mavi liste aday çıkardı. Başkan Tugay'ın mahallesinde Adnan Alabay'ın başını çektiği Beyaz listenin seçime katılmaması dikkat çekti. 

BUCA'DA KIYASIYA YARIŞ

Yiğitler, Güven, Çamlık, Laleli, Çaldıran ve Menderes mahallelerinde sandık kuruldu.

 

MENDERES'TE GERGİN SEÇİMİN KAZANANI KIRMIZI

Menderes'te çift listeyle seçime gidildi. Beyaz ve Kırmızı listeler yarıştı. Sayım yapılırken gerginlik çıktığı ve polislerin geldiği öğrenildi.

177 oyla seçimi Kırmızı liste kazandı, Beyaz liste 144 oyda kaldı. 

Görkem Duman, Yıldız Yılmaz, Mukaddes Özşen, Baki Ulu, Songül Karagözoğlu, Hüseyin Benzer, Aysel Kaytantaş, Hakan Dedebal, Sami Uz, Erdal Turan, Yasemin Ağır, Hayrettin Aslan, Mehtap Bingül, Naciye Dağdelen, Ahmet Çağatay Kabakçı delege seçildi.

Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Serkan Kalmaz'ın desteklediği Beyaz listeden Abdülkadir Yıldırım, Fatma Tosunoğlu, Oktay Gökdemir, Nevriye Keyik, Nizamettin Kalkan, Muratcan Polat, Mahsun Vural, Begüm Yıldız, Doğukan Bakeş, Erdal Ergüldü, Bedri Eren, Duygu Ersin, Çiçek Darar, Sadık Açış, Turan Agüloğlu delege seçilemedi.

Yiğitler'de ise Mavi ve Beyaz listeler yarıştı. İlçe eski Başkanı Çağdaş Kaya’nın bulunduğu Mavi liste kazandı. Mavi liste 165 oy alırken, Beyaz liste 145 oy da kalarak seçimi kaybetti. 

Çağdaş Kaya, Umuthan Yılmaz, Melike Güneş, Atilla Pasin, Şerife Aydemir, Kenan Sağlam, Sema Doruk, İlhami Yalçın, Arif İskeçe, Sevim Avcı, İlker Dikmen, Hüseyin Yüzer, Hacı Güneş, Mehmet Nadas, Mustafa Hat  ve Cenk Darcan delege seçildi.

Öte yandan Beyaz listede yer alan ilçe siyasetinin önemli isimlerinden Mehmet Süne delege seçilemedi.

ÇAMLIK'TA SEÇİMİ MAVİ LİSTE KAZANDI

Çamlık'ta Mavi ve Beyaz listeler yarıştı. Mavi liste 140 oy alırken, Beyaz liste 139 oyda kadlı ve seçimi 1 oy farkla kaybetti. Kıyasıya geçen seçim sonucunda Bülent Gökdoğan, Can Komağ, Emel Balıkçı, Gürsel Yıldız, Nevzat Polat, Özdemir Parimli ve Ramazan Ayran delege seçildi.

GÜVEN'DE BEYAZ FARKI!

Güven'de Sarı ve Beyaz listeler yarıştı. Beyaz liste 84 oy alırken, Sarı liste ancak 4 oy alabildi. Faruk Göçer, Cengiz Yıldız, İsmail Öznur, Ümit Buldağ, Zeynep Damla Avcı, Murat Belen, Memet Feraset ve Ülvi Dalağan delege seçildi.

Laleli Mahallesi'nde seçime tek listeyle gidildi. Mavi liste kullanılan 73 oyun tamamını aldı. Zefer Kaplansoy, Hüseyin Çolak, Seyfi Ertaş, İsmail Akbaş, Berrin Onur, Emine Özdem ve Didem Gülek delge seçidi.

Çaldıran'da seçime Beyaz listeyle gidildi. Listede yer alan Muharrem Altay, Osman İnan ve Nargül Ünal delege seçildi.

KARABAĞLAR’DA SAKİNLİK DEVAM EDİYOR

Seçimin en sakin geçtiği ilçelerden Karabağlar’da Gülyaka, Devrim, Poligon ve General Asım Gündüz Mahallelerinde sandıklar kuruldu. Gülyaka Mahallesi’nde seçim çift listeyle yapılırken, diğer üç mahalle tek listeyle seçime gidildi.

GÜLYAKA’DA KAZANAN BEYAZ

Gülyaka Mahallesi’nde Beyaz ve Mavi yarışında kazanan Beyaz Liste oldu. Beyaz liste 90 oy alırken Mavi liste 75’te kaldı. Gülyaka’da  Nedim Topaloğlu, Latif Yelekçiğlu, Nuri Polat, Nilay Taştan, Mükerrem Karadeniz, Ali Ekber Candaş, Gülçin Topaloğlu, Bayram Menga ve Mehmet Tevfik Topaloğlu delege seçildi.

General Asım Gündüz Mahallesi'nde ise; seçime tek liste ile gidildi. Seçimi Beyaz liste kazandı. Raşit Durmuş ve Engin Keskin delege seçildi.

Devrim Mahellesi’nde seçime tek ile gidildi. Mavi listeden Emin Uztemur, Bülent Pasdemir, Neşe Kahraman ve Orhan Uztimur delege oldu.

Poligon Mahallesi'nde de seçime tek liste ile gidildi. Semra Girgin, Mahinur Yener, Mahmut Gökdağ, Sebahattin Yeşilova, Ufuk Birtürk, Tarık Gavas ve Ahmet Ece delege seçildi.

GAZİEMİR’DE ÜÇ RENKLİ SEÇİM

Binbaşı Reşatbey Mahallesi ve Dokuz Eylül Mahallesi’nde Mavi ve Beyaz listelerin yarışına sahne oldu. Emrez’de Mavi ve Kırmızı listeler yarıştı. Beyazevler Mahallesi’nde seçime Beyaz liste ile gidildi.

EMREZ'DE 'MAVİ' DEDİ

Emrez'de Mavi ve Kırmızı yarışında seçimi 52 oyla Mavi liste kazandı. Kırmızı liste 17 oyda kaldı. Ali Kavasu, Fahri Ayan, Cemal Siliseri, Gürsel Aydemir, Hasan Umutlu, İlmihan Karabağ, Özlem Ayan, Veysel Ayan ve Yurdagül Altın delege seçildi.

Binbaşı Reşatbey Mahallesi'nde Mavi ve Beyaz yarıştı. 23 oy alan Mavi liste ipi göğüslerken, Beyaz liste 7 oyda kaldı. Sema İlter, Bülent Gür, Yaşar Uçar ve Aydın Taş delege seçildi.

Dokuz Eylül Mahallesi'nde 21 delegeyi Beyaz liste kazandı. Beyaz liste 110 oy ile zafer kazanırken, Belediye Başkanı Halil Arda ile İlçe eski Başkanı Elif Becek'in desteklediği öne sürülen ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Özkara'nın başını çektiği Mavi liste 76 oyda kaldı. Beyaz listede gençlik kollarından Abdullah Uysal ve Simay Topsakal yer alıyordu.

BORNOVA

Çamkule ve Doğanlar mahallelerinde sandık kuruldu. Çamkule'de tek listeyle seçime gidilirken, Abdurrahman Aktan ve Murat Kaya delege seçildi. 

DOĞANLAR'DA ZAFER MAVİNİN

9 delegenin seçileceği Doğanlar'da ise Mavi ve Beyaz listeler yarıştı. Mavi liste 137 oy alarak zafer kazandı. Beyaz liste 100 oyda kaldı. Sandıktan üç oy ise geçersiz çıktı.

Taner Doğan, Mustafa Çiftçi, Nihat Çam, Niyazi Akkuş, Deniz Okuyucu, Kutbettin Derinkök, Sevil Demirtaş, Neşe Bay ve Buse Çam delege seçildi.

FOÇA

Cumhuriyet, Fatih, Fevzi Çakmak ve Mustafa Kemal Atatürk mahallelerinde sandık kuruldu. Seçimlerin çarşaf listeyle yapıldığı tek ilçe Foça oldu. 

Fatih'te Hafize Ateş, Ahyan Öner ve Bülent Turaban

Cumhuriyet'te Hüseyin Damcıdağ, Güldün Altolga, Ali Avcı ve Serhat Güner

Fevzi Çakmak'ta İlke Eryılmaz, Alp Atay, Nilgün Kaptanoğlu, Mustafa Sabancı, Suphi Durgel, Zerrin Fertelli, Bahadır Uysal ve Yusuf Aydın delege seçildi.

Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi'nde, Fatma Öztürk, Hüdaverdi Uğur Erger, Kenan Düzgün, Kıvanç Özer, Leyla Şahin, Muhlis Yıldırım, Mustafa Kütükçüler, Muzaffer Yolcu, Nejla Erdöngel, Nurhan Ulucan, Oktay Özdemir, Özgün Argun, Özlem Ülker, Serap Pehlivan, Sibel Nur Erim, Yıldız Tüm, Zeki Çokbilen, Akif Yılmaz, Arif Alel, Arzu Kuduğ, Ayşen Aydın, Benal Ertan, Bora Çingil ve Bülent Tanık delege seçildi.

ÖDEMİŞ

Atatürk, Meşrutiyet ve Mimar Sinan mahallelerinde sandık kuruldu.

ATATÜRK MAHALLESİ'NDE KAZANAN MAVİ

Ödemiş’teki delege seçimlerinde gözler Atatürk Mahallesi’ndeydi. Mavi-Beyaz liste yarışında kazanan Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in de desteklediği Mavi liste oldu. 6 önemli ismin iki listede de yer alması dikkat çekti.

Seçimde Mavi liste 88 oy alırken, Beyaz listeye 34 oyda kaldı. 29 delegenin belirlendiği seçimde Erdem Boyacı, Rukiye Vardar, Remzi Boyacıoğlu, Bekir Keskin, Günay Önder ve Baki Balıkçıoğlu her iki listede de yer aldı.

İşte Atatürk Mahallesi'nde kazanan liste;

Meşrutiyet Mahallesi’nde İlçe Başkanı Hamdi Halis'in desteklediği Mavi listeyle gidildi. Ruhi Evcimen, Mustafa Anaç, Nazif Ağrı ve Ümit Peker delege seçildi.

Mimar Sinan’da seçime tek liste gidildi. Mavi listeden Cafer Kaptan, Sinan Yiğit, İbrahim Cengiz ve Osman Çelikli delege seçildi.

ÇEŞME

Boyalık- Altınyunus, Çakabey ve Fahrettinpaşa mahallelerinde sandık kuruldu. 4 mahallede de seçime tek listeyle gidildi,  11 delege belli oldu.

Boyalık'ta Gül Postacıoğlu, Hakkı Pamukçu ve Ahmet Güler,

Altınyunus'ta Özlem Dinç, Mehmet Kurşun ve Selahattin Uysal,

Çakabey'de Binnaz Kopar ve Volkan Ertekçe,

Fahrettinpaşa'da Ahmet Güler, Süleman Kemikler ve Meral Gostak delege seçildi. 

MENEMEN

Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal, Kemal Atatürk ve Ulus mahallelerinde sandık kuruldu. 4 mahallede toplam 18 delege seçildi. Seçilen delegeler arasında Birol Soylu ve Seyrek Belediye eski Başkanı Nurgül Uçar da yer aldı.

URLA

Yenice, Yeni, Camiatik, Naipli, Denizli, Güvendik mahallelerinde sandıklar kuruldu. 

Camiatik, Yenice ve Güvendik’te Mavi ve Beyaz listeler yarıştı. Üç mahallede de Beyaz liste kazandı. Yeni, Denizli ve Naipli’de ise seçimlere Beyaz listeyle gidildi.

Camiatik’de Arzu Aydınalp, Cansu Paksoy, Gürkan Sarıtaş, Murat Arık,

Yenice’de Cevdet Evran, Murat Yağcı, Birol Alpahan, Sedef Yazar, Öcal Otkun, Ali Umur Bölükbaşı, Özge Şaşmaz, Ufuk Hasan Döşemeci, Sabahattin Çakmak, Berke Ünal,

Güvendik'te de Gökhan Balıkçıoğlu, Ruhi Morgül, Mustafa Kemal Güven, Ayfer Nalbant, Ahu Durmaz, Anıl Özen, Hülya Karasakal, Yaşar Şahin, Mehmet Güngör, Mustafa Mülhak Çırak, Tolga Uysal, Kemal Batmaz, Ahmet Özbay delege seçildi.

Yeni Mahallesi’nde Bilal Kocademir, Uğur Güle, Mert Paçacı, Cengiz Çiftçi,

Denizli’de Yuta Deniz Ulçay, Emre Erdoğan, Yusuf Baratalı, Gökhan Öz, Hatice Hoyman, Haydar Tekkök, Doğan Coşkun, Yetkin Özçetin, Sevtap Uysal, Zait Yanar, Ercan Kızılay, Semiha Arat, Derya Coşar, Şeref Alpago, Fatma Nevin Atsak,

Naipli’de Serkan Yağcı delege seçildi.

İŞTE SEÇİM HEYECANI YAŞANAN DİĞER MAHALLELER;

BAYINDIR

Sarıyurt, Kızıloba, Hisarlık, Dereköy, Ergenli, Yusuflu

BERGAMA

Yukarıada, Oruçlar, İkizler, İneşir, Kırcalar, Topallar, Sarıcaoğlu, Ürkütler, Kurtuluş

BEYDAĞ

Yukarı Aktepe, Yeşiltepe, Eğridere

DİKİLİ

Gazipaşa

KEMALPAŞA

Sekiz Eylül, Soğukpınar

KİRAZ

Kaleköy, Tekbıçaklar, Mersindere, Sırımlı, Mavidere, Olgunlar

TİRE

Musalar, Akmescit, Topalak, Armutlu, Yemişler, Çukurköy, Kaplan, Dumlupınar, Turan

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası