Ege Postası
Geri

CHP, ön seçime katılımı artırmak için milletvekillerini illerde görevlendirdi: ‘Sembolik bir seçim değil’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki gün CHP’nin önseçim toplantısına katılmadan önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP’li milletvekilleriyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.
CHP, ön seçime katılımı artırmak için milletvekillerini illerde görevlendirdi: ‘Sembolik bir seçim değil’
Haberler / Politika
1 Mart 2025 Cumartesi 08:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Edinilen bilgiye göre; İmamoğlu bu toplantıda tüm Meclis grubuna kendisine verdikleri destek için teşekkür etti. Önseçimde aday olması için kendisine imza vermeyen milletvekillerine de teşekkür ettiği belirtilen İmamoğlu’nun “Parlamento grubu tarihi bir görev yaptı. Oy verin, vermeyin demokratik bir olgunluk gösterdiniz. Bunun için teşekkür ediyorum” dediği belirtildi.

Önseçime katılım için milletvekillerinden destek istediği aktarılan İmamoğlu’nun “Bu mücadele önemli bir mücadele. O nedenle sizin desteğiniz çok önemli. Bu önseçim, sembolik bir seçim değil. Bulunduğunuz yerde katılımı yükseltmek için örgütle işbirliği çok önemli” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

KIRGINLAR BİLE DESTEKLEDİ

İmamoğlu’nun konuşmasına ilişkin yorum yapan bazı milletvekilleri de “Ekrem Bey’in grupta yaptığı konuşma alkış aldı ve hoş karşılandı. Kendisine önceden kırgın olanlar bile destekledi. Bir anlamda grupla barışma konuşması gibiydi. Bundan sonraki süreçte önseçimi eleştiren arkadaşlar da bir sıkıntı olmadan çalışacaktır” dedi. Özel’in de toplantıda milletvekillerine önseçim sürecini anımsatan bir konuşma yaptığı belirtildi. Özel’in ABB Başkanı Mansur Yavaş’la ilgili de “İki başkanımızın birlikte verdiği fotoğrafı bozmayacağız” vurgusunu yinelediği kaydedildi. Ayrıca Özel’in tüm milletvekillerini 23 Mart’a kadar önseçime katılımı artırmaları için farklı illerde görevlendirildiği öğrenildi. Bu kapsamda; Meclis’te görevlendirmesi olmayan milletvekillerinin farklı illere giderek önseçime kadar parti örgütlerinin motivasyonunu artırıcı faaliyetler yapacağı, seçim günü üyelerin sandığa gelmesini sağlamaya çalışacağı belirtildi. (Cumhuriyet)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası