Ege Postası
Geri

CHP ve AK Parti Grubu yine birbirine girdi

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan'ın İmar Komisyonu'ndaki CHP'li üyeleri kast ederek önce 'top çeviriyorlar' ardından 'ayak oyunları içindeler' sözü ortalığı gerdi. CHP'li Ali Rıza Kaya ve Ali Hıdır Uludağ'la Mustafa Arslan arasında 'hakaret ettin' polemiği yaşandı. AK Partili Orhan Yılmaz ise sözlü önergesinde Buca Belediye Başkan Yardımcılığına atanan Ziya Çamlıoğlu'nun 10 yıl memur olma şartını taşımadığını öne sürerek, 'bu atama nasıl yapıldı' diye sordu
CHP ve AK Parti Grubu yine birbirine girdi
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Ağustos 2013 Cuma 09:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber Servisi- Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın katılmadığı Ağustos ayı meclis toplantısı Lokman Fazla'nın başkanlığında toplandı. Sakin başlayan meclis CHP Grup Başkan Vekili Hasan Sağlam'ın Buca Belediyesi'yle Buca Cezaevi Savcılığı arasında 'denetimli serbestlik yasası' kapsamında cezası azalan tutukluların Buca Belediyesi'nde çalışabilmesine izin verilmesini Meclis gündemine getirmesiyle hareketlendi. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan söz alarak ' Buca Belediyesi'nin işçi maaşlarını ödeyemediği bir dönemde bedava işçi uygulaması ilaç gibi gelecek' dedi. Arslan'ın bu konuşmasına sinirlenen Sağlam, 'öküzden süt çıkarmaya çalışıyorsunuz' diye karşılık verdi. Lokman Fazla'nın araya girmesinin ardından yapılan oylamada önerge oy birliğiyle kabul edildi.

İMAR KOMİSYONU KABUL ETSE DE

Adatepe Mahallesi'ndeki 'Pazar Alanı', '7 metrelik yaya yolu' ile 'Park Alanı' yapılmasına yönelik İmar Komisyonu'ndan çıkan evet kararına AK Parti İmar Komisyonu Üyesi Yeşim Gülhan itiraz etti. Komisyon toplantısına katılamadığı için kararın oy birliğiyle alındığını hatırlatan Gülhan karara hayır diyeceklerini söyledi. Alınan kararın yasal dayanağının olmadığına dair tartışma meclisi uzun süre kilitledi. Büyükşehir'den konuyla ilgili olumlu görüş alındığına dair açıklama da yeterli olmadı. Bazı CHP'li meclis üyelerinin oylama sırasında salonu terk etmesi nedeniyle önerge 8 evet 11 hayır oyoyla reddedildi.

'TOP ÇEVİRME' POLEMİĞİ

İmar komisyonu toplantısına kimin kaç kere katıldığı kısa bir süre sonra yeniden gündeme geldi. Mustafa Arslan'ın 'CHP'li üyeler AK Parti'nin verdiği bazı önergelerde top çeviriyorlar' sözü ortamı bir kez daha gerdi. AK Partili Orhan Yılmaz'ın önergesinin kaç aydır sonuçlanmadığını örnek olarak veren Arslan'a CHP sıralarından itiraz geldi. Arslan, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Suat Nezir'in de kendi önergesini çekmesine atıfta bulunarak 'CHP'li üyelerin ayak oyunları yüzünden Buca için faydalı önerge işleme konulamadı' sözleri önce CHP'li Ali Hıdır Uluda'dan ardından da CHP'li Ali Rıza Kaya'dan sert tepki gördü. 'Hakaret ettin' polemiği uzayıp ağız dalaşına dönüşünce Lokman .Fazla meclise ara vermek zorunda kaldı.

ZAYIFOĞLU'NUN GÜNDEMİNDE YİNE BUCA-MAR VARDI

Meclisin dilek ve önergeler bölümünde Bağımsız Üye Rıza Zayıfoğlu her mecliste olduğu gibi yine uzun ve ilginç bir konuşma yaptı. Zayıfoğlu Buca-Mar'a çeşitli tarihlerde yaklaşık 600 bin liralık rakı ve şarap alındığını hatırlatarak 'karşılığında verilen çeklerin tamamı karşılıksız çıktı. Bu çeklerle alınan içkilerin en az üç katı fiyatla satılması gerekir. Bu para nerd? Bu içkilerin adisyon fişleri nerd? Diye sordu. Zayıfoğlu Buca-Mar adına iki adt LCD televizyon alındığını hatırlatarak ' bu televizyonların kimlerin evlerine konulduğunu belgeleriyle önümüzdeki mecliste açıklayacağım' dedi.

AK PARTİLİ ORHAN YILMAZ: 'ÇAMLIOĞLU NASIL ATANDI''


AK Partili Orhan Yılmaz ise istifa eden Tayfun Emre'nin yerine atanan Ziya Çamlıoğlu'nun atama kararını gündeme taşıdı. Yılmaz 'Çamlıoğlu 10 yıllık memuriyet geçmişine sahip değil. Yasa gereği Başkan Yardımcışığı görevine atanamaz. Bu atama kararının altında kimin imzası var' diye sordu.

O BAŞKAN YARDIMCISI VE MÜDÜR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan temizlik ihalesiyle ilgili soru önergesine verilen cevabı eleştirerek 'Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden gelen cevapta sanki biz bilmiyormuşuz gibi, sanki dalga geçer gibi ihale şu müdürlükte, şu odada, şu çekmecede deniyor. Bu türden bir cevap kabul edilebilir bir cevap değil dedi. Araya giren Lokmsn Fazla 'hiç bir bürokratın ya da başkan yardımcısının meclis üyeleriyle dalga geçmeye hakkı olmadığını vurgulayarak 'burdan ilan ediyorum hem o müdür hakkında hem başkan yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunacağım' dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası