Ege Postası
Geri

CHP'ye operasyonda flaş ayrıntı: Her şey iki e-posta ile başlamış!

CHP’li belediyelere yönelik operasyonların, 5 Eylül 2024’te atılan iki e-posta ihbarıyla başladığı ortaya çıktı. Aynı kişiyle ilgili dört dosya birleştirildi, MHP’li Kütahya dosyası ayrıldı. İstanbul’da kalan CHP’li belediyeler soruşturulurken, Kütahya dosyasında işlem yapılmadı.
CHP'ye operasyonda flaş ayrıntı: Her şey iki e-posta ile başlamış!
Haberler / Politika
31 Temmuz 2025 Perşembe 10:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tutuklu bulunan Gazeteci Fatih Altaylı, CHP’li belediyelere yönelik operasyonların perde arkasına dair dikkat çekici bilgiler paylaştı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın kendisini Silivri'deki ziyaretini, "İnanılmaz bilgiler verdi. Detaylarını bugün yapacağı bir basın toplantısıyla açıklayacak" diyerek duyurdu.

Altaylı’nın aktardığına göre, CHP’li belediyelere yönelik soruşturmaların başlangıcı 5 Eylül 2024 tarihli iki e-posta ihbarına dayanıyor.

“Ali Mahir Başarır, bugün CHP'li belediyeleri hedef alan operasyonların nasıl başladığıyla ilgili çok önemli bilgi ve belgeler bulmuş” diyen Altaylı, ihbarların “[email protected]” ve “[email protected]” adreslerinden yapıldığını belirtti.

4483 sayılı Kanuna göre, belediye başkanları da dahil kamu görevlilerine soruşturma, gerçej isim ve soy isim olmadan yapılan ihbarların dikkate alınmaması gerektiği belirtilir:

İlk şikâyetin MHP'li Kütahya Belediyesi hakkında yapıldığını söyleyen Altaylı, süreci şu sözlerle anlattı:

“Sonra Beşiktaş, Seyhan ve Ceyhan belediyeleri ile ilgili şikayet ve ihbarlar geliyor. İhbarlar valilik ve emniyete yapılıyor. Her iki kurum da bu ihbarları İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na iletiyor.”

Altaylı’nın aktardığına göre, savcılık 2 Ekim’de dört dosyanın birleştirilmesine karar veriyor. Altaylı, “Dört ihbarın başrolünde aynı kişi var: Aziz İhsan Aktaş" dedi.

Bu belediyelerden üçü CHP'li, biri MHP’li hatırlatan Altaylı, 15 gün sonra farklı bir karar alındığını söyledi:

“MHP'li Kütahya Belediyesi'nin dosyasını ayırıyor. Dosyayı Kütahya Cumhuriyet Savcılığı'na yollatıyor.”

Altaylı, İstanbul’da kalan CHP’li belediyelere ilişkin dosyaların yargı sürecinin devam ettiğini, ancak “Kütahya'daki dosyada ise ne tutuklama var, ne de bir iddianame” diyerek süreci hatırlattı.

Altaylı’ya göre Kütahya dosyasında, Aziz İhsan Aktaş’ın faaliyetlerine dair bir bilirkişi raporu olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmadı. Altaylı, "Hukuksuzluğun, adaletsizliğin belgesi" ifadelerini kullandı.

"İGDAŞ'A OPERASYON OLACAK"

Açıklamasının sonunda ise Altaylı, yeni bir operasyon iddiasını paylaştı:

“Bundan sonraki operasyonun İGDAŞ'a yapılması bekleniyor. Benden duymuş olmayın ama beklenti bu.”

Fatih Altaylı’nın iddialarının detaylarının, Ali Mahir Başarır tarafından yapılacak basın toplantısında paylaşılması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası