Ege Postası
Geri

CHP yerel seçimler için 105 adayını belirledi

CHP yerel seçim için 105 belde ve ilçenin belediye başkan adaylarını belirledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi'nde, partinin ilk belediye başkan adayları belirlendi. Bu çerçevede; tamamı ilçe ve beldeleri kapsayan 105 aday kamuoyuna açıklandı. Açıklanan listede Aydın'da 5, Manisa'da 2, Denizli'de 1 ve Uşak'taki 1 ilçede, kimin aday gösterileceği belli oldu.
CHP yerel seçimler için 105 adayını belirledi
Haberler / Politika
24 Ekim 2018 Çarşamba 15:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP'de bugün yapılan MYK ve Parti Meclisi toplantılarının ardından 105 ilçe ve beldenin belediye başkan adayları belli oldu.

Alınan bilgilere göre; başkan adayı belirlenen yerler arasında İstanbul ve İzmir'den herhangi bir belediye yer almazken Ankara'da ise sadece Güdül ilçesi adayı belirlendi. Açıklanan isimler arasındaki 39 adayın, CHP'nin mevcut ilçe ve belde belediye başkanları olduğu bildirildi.

Bu 105 adayın ağırlıklı olarak İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinden, tek adayın öne çıktığı illerde ve örgütün üzerinde uzlaştığı isimler olduğu öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun aday belirlemek için yetki istemediği, genel başkanın önerisinin Parti Meclisi'nde oylanacağı belirtildi. Ön seçim yapılmayacağı da gelen bilgiler arasında.

Ege'deki 4 ilin bazı ilçelerinde ise partinin kimi aday göstereceği belli oldu.

Bu illerden Aydın'daki 5 ilçeden Bozdoğan'da mevcut belediye başkanı Salim Tümer Apaydın; Karacasu ilçesinde mevcut başkan Mustafa Büyükyapıcı, Sultanhisar'da mevcut belediye başkanı Osman Yıldırımkaya ve Çine ilçesinde mevcut belediye başkanı Enver Salih Dinçer, partinin belediye başkan adayları oldu. Ayrıca Karpuzlu ilçesinde Tuğrul Ozan'ın aday gösterileceği belirtildi. Denizli'nin Acıpayam ilçesinde de Alim Arslan'ın aday gösterileceği bildirildi. Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Emrah Eroğlu'nun, Alaşehir ilçesinde ise Ahmet Öküzcüoğlu'nun CHP'nin adayı olduğu kaydedildi. Uşak'ın Ulubey ilçesinde ise mevcut başkan Ali Rıza Ada'nın partinin adayı olduğu duyuruldu.

İşte o isimler;

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası