Ege Postası
Geri

CHP’de ‘Torbalı’ mesaisi devam ediyor: Aday kim olacak?

Torbalı Belediye Başkanı Seçimine bir gün kala gözler adayların kim olacağına çevrildi. CHP, aday belirleme çalışmalarında yoğun mesai harcarken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün belediye meclis üyeleriyle ikinci kez bir araya gelecek. Öte yandan AK Parti'nin aday çıkarıp çıkarmayacağı belirsizliğini korurken aday isim için CHP’nin adayının beklendiği iddia edildi.
CHP’de ‘Torbalı’ mesaisi devam ediyor: Aday kim olacak?
Haberler / Yerel Politika
26 Nisan 2021 Pazartesi 10:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İsmail Uygur’un vefatının ardından, İzmir’de gözler Torbalı'da yeni belediye başkanının kim olacağına çevrildi.

Uygur’un vefatının ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, belediye meclisine, yeni belediye başkanının seçimi için 27 Nisan Salı gününe davet çıkarmıştı.

Tarihin belli olmasının ardından aday belirleme çalışmalarına başlayan CHP İzmir İl Başkanlığı, aday belirleme sürecini sıkı tutarak Torbalı’ya büyük bir mesai harcıyor. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz  Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP’nin Torbalı Başkan adayı için çalışmalarını sürdürüyor. 

Yücel ve Soyer  aday belirleme çalışmalarını beraber yürütürken, ikili yaptıkları ilk toplantıda yol haritası belirlemiş, ardından İzmir Sanat Merkezi’nde Torbalı Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleriyle bir araya gelerek tek tek dinlemişlerdi.

Yücel ve Soyer, son olarak geçtiğimiz Cumartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in makamında CHP İzmir milletvekilleriyle bir araya gelerek aday sürecine ilişkin görüşlerini almışlardı.

MECLİS ÜYELERİYLE İKİNCİ TOPLANTI

Edinilen bilgilere göre; Yücel ve Soyer, belediye meclis üyeleriyle ikinci kez Torbalı’da bir araya gelecekler. 

Bugüne kadar yapılan ikili görüşmelerde, milletvekilleriyle ve meclis üyeleriyle olan görüşmelerde Mithat Tekin, Özkan Yıldız’ın isimleri ön plana çıksa da henüz aday olacak ismin netleşmediği öğrenildi.

Öte yandan, toplantılarda alınan kararlar neticesinde kimin üzerinde uzlaşı sağlanırsa meclis üyeleri o isme destek verecek. 

AK PARTİ ADAY ÇIKARACAK MI?

Öte yandan parti kaynaklarına göre; AK Parti'nin aday çıkarıp çıkarmayacağı halen belirsizliğini korurken Genel Merkez’den gelecek talimatın beklenildiği ifade edildi.

Parti kulislerinde konuşulanlara göre; AK Parti’nin aday açıklamak için CHP’nin adayının açıklanması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası