Ege Postası
Geri

CHP’de adaylar için 2 özel komisyon kurulacak

CHP’de 30 Nisan’da başlayacak olan milletvekili aday adaylarının son başvuru tarihi 7 Mayıs olarak belirlenirken, adayların saptanması için CHP Genel Merkezi’nde 2 özel komisyon kurulacağı öğrenildi. Komisyonun başında ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan olacak. CHP’den aday adayı olacaklar dikkat!
CHP’de adaylar için 2 özel komisyon kurulacak
Haberler / Yerel Politika
27 Nisan 2018 Cuma 11:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin başvuru süresi 30 Nisan’da başlarken, aday adaylarının CHP Genel Merkezi’ne başvurmalarındaki son süre ise 7 Mayıs olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı tarafından 24 Haziran’ın erken seçim tarihi olarak açıklamasının ardından aday belirlemede sürenin kısıtlama olması nedeniyle parti tüzüğünde de olan ön seçim yerine merkez yoklaması yolunu kullanacak olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Milletvekili adaylarının belirlenmesinde iki özel komisyon kurulacak. Aday Saptama Komisyonu’nun başında ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan olacak.

CHP’DE ADAY BELİRLEME İÇİN 2 ÖZEL KOMİSYON KURULDU

CHP Genel Merkez kaynaklarından edinilen bilgiye göre kurulacak komisyonlardan biri Mülakat Komisyonu olacak. Diğer Komisyon da Aday Saptama Komisyonu adıyla oluşturulacak. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim takvimini açıklamasıyla Cumhurbaşkanı adaylığı için 4-9 Mayıs, Milletvekilliği listelerinin son teslim tarihi ise 21 Mayıs olarak belirlendi.

ADAY ADAYLARI ÖNCE MÜLAKAT KOMİSYONUNA ALINACAK, ARDINDAN ADAY SAPTAMA KOMİSYONU’NA GİDECEK

CHP Genel Merkezi’nin takvimine göre ise aday adaylarını başvurmada son tarih 7 Mayıs olarak belirlendi. 7 Mayıs’ta son bulacak olan aday başvurularının ardından CHP’den aday olmak isteyen aday adayları önce Mülakat Komisyonu’nda mülakata alınacak. Mülakata alınan adaylar arasından elenenlerin dışında kalan adayların bilgi ve dosyaları bu kez Aday Saptama Komisyonu’na gidecek. Aday Saptama Komisyonu’nun değerlendirmelerinin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP Genel Merkez yöneticileri Milletvekili adaylarını belirleyip açıklayacak.

7 MAYIS’A KADAR BAŞVURU YAPILMAK DURUMUNDA

Öte yandan CHP’den Milletvekili aday adayı olmak isteyenlerden kadın-genç ve engelliler 5 bin, erkek adaylar ise 10 bin lira yatırıp, 7 Mayıs’a kadar beraberlerinde adaylık başvuru belgesi, ödenti makbuzu, istifa zorunluluğu bulunanlar için istifa belgesi, 2 vesikalık fotoğraf, engelli adaylar için sağlık raporu, öğrenim durumunu gösterir diploma sureti, askerlik durum belgesi, nüfus cüzdanının onaylı örneği, adli sicil ve arşiv kaydı belgesi olduğu halde başvurularını yapmak durumunda.

BAŞVURULAR GENEL MERKEZE

Başvuruların, genel merkeze yapılması gerekiyor. İl ve ilçe başkanlıkları, aday adaylarının başvurularını kabul etmeyecek. Bu tarihten sonra CHP Genel Merkezi’ne yapılan başvurular ise kabul edilmeyecek. CHP İzmir İl Başkanlığı da, seçim çalışmalarını sağlıklı şekilde yürütmek için Seçim Koordinasyon Merkezi açacak. Kent Müzesi karşısındaki Ragıp Şanlı İş Merkezi'nin zemin katında bulunan ofis, önceki seçimlerde de CHP tarafından kullanılmıştı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası