Ege Postası
Geri

CHP’de imza için süre doldu

CHP’de olağanüstü kurultay tartışmasında süre bu akşam 17:30'da sona erdi. Toplanan imzaların bir hafta içerisinde genel merkeze sunulması gerekiyor. Yeterli imzanın toplanıp toplanmadığı konusunda şu ana kadar muhalifler somut bir rakam telaffuz etmedi ancak kulislerde 632 imzanın toplandığı konuşuluyor. CHP'de muhalif isimlerden ilk açıklama Gaye Usluer'den geldi. Usluer twitter hesabından "Noter tasdikli yeterli sayıda imzayı birleştirerek Perşembe günü Genel Merkezimize teslim edeceğiz" açıklaması yaptı. Ve CHP’de imza için süre doldu
CHP’de imza için süre doldu
Haberler / Politika
30 Temmuz 2018 Pazartesi 17:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP’de olağanüstü kurultay için imza toplama süresi bu akşam saat 17.30’da doldu. Toplanan imzaların 1 hafta içinde genel merkeze sunulması gerekiyor. 

Parti içi muhalefet, 15 günlük sürenin sona ermesinin ardından ilk açıklamayı yaptı. Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Bugün saat 17.30’da imza verme işlemi sona ermiştir. Noter tasdikli yeterli sayıda imzayı birleştirerek perşembe günü genel merkezimize teslim edeceğiz. Değişim ve umut kurultayına destek veren tüm delegelerimize yürekten teşekkür ederiz" dedi.

CHP'de bir diğer muhalif isim olan Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de aynı mesajı paylaştı. 

632 İMZA İDDİASI

CHP kulislerinden öğrenilen bilgiye göre ise 632 imza toplandı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

Tüzüğe göre ilk imza ile son imza arasında 15 günlük bir süre olması gerekiyor. İmza vermek için gereken süre, bugün saat 17.30’da sona erdi. Tüzüğe göre muhaliflerin önünde bir hafta daha bulunuyor. Genel merkeze imzaların sunulması için ise son gün 6 Ağustos Pazartesi. Yeterli sayının bulunması durumda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 45 gün içinde kurultayı toplaması gerekiyor. Muhalifler ise cumartesi gününe denk gelen ve İzmir’in kurtuluş tarihi 9 Eylül’ü içine alacak bir kurultay takvimi planlanmasını istiyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası