Ege Postası
Geri

CHP’de kurultaya geri sayım başladı

CHP'nin, 3-4 Şubat tarihinde gerçekleştireceği 36. Olağan Kurultayı için geri sayım başladı. 4 adaylı iki gün sürecek kurultayın ilk gününde genel başkan seçimi, ikinci gününde ise 60 kişilik Parti Meclisi (PM) üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek. Çarşaf liste ile yapılması beklenen seçimlerde bine yakın PM adayı olması  bekleniyor. İzmir'den Ankara'ya çıkarma
CHP’de kurultaya geri sayım başladı
Haberler / Politika
2 Şubat 2018 Cuma 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 3-4 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek 36. Olağan Kurultayı için son hazırlıklarını tamamladı. Kurultay için Ankara Spor Salonu kiralanırken, bin 300 delege için dört otel ile anlaşma yapıldı. Anlaşma yapılan oteller, 3-4 Şubat tarihlerinde sadece CHP'lilere hizmet verecek.

Ses, ışık ve sahne organizasyonu için de anlaşmalarını yapan CHP'nin kurultayında, güvenlik için 500 emniyet mensubunun yanı sıra 200 özel güvenlikçi görev alacak. İl dışından gelecek katılımcılar için yaklaşık 10 bin kişilik kumanya dağıtımı anlaşması yapıldı.

Salonun giydirilmesi ve basılacak afişler ile kullanılacak sloganlar konusundaki çalışmalar ise tamamlandı.

CHP'nin büyük kurultayını bine yakın gazetecinin takip etmesi bekleniyor.

2 ADAY ADAYI, 2 ADAY

Genel başkanlık için de imza çalışmaları sürüyor. İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal ve YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun aday adayı olduğunu açıkladığı kurultayda, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise gerekli delege imzasını topladığını açıklayarak “Adayım” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise adaylık için imzalarını dün il başkanlarından teslim aldı. 

PM’YE BİNE YAKIN ADAY

CHP yöneticileri, kurultayda, 8’i Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’ndan toplam 60 kişilik Parti Meclisi için aday sayısının 800'ü aştığını ifade etti. Kurultayda sayının bine yaklaşabileceği aktarılırken, 2 yıl önce yapılan kurultayda Parti Meclisi’ne aday sayısı 462 olmuştu.

Kurultayda CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarafından sunulacak 52 kişilik anahtar PM listesinin belirlenmesi için Tekin Bingöl, Erdoğan Toprak ve Bülent Tezcan görevlendirildi. CHP’de kurultayda belirlenecek en yetkili organ olan Parti Meclisi belediye başkan adaylarını belirliyor. CHP Genel Başkanı'nın 'A takımı' olarak nitelendirilen Merkez Yönetim Kurulu da (MYK) bu 60 kişiden seçiliyor. Ayrıca Parti Meclisi adaylığı milletvekilliğine giden yol olarak görülüyor. Büyük çekişme yaşanması beklenen Parti Meclisi’nin 4’te 3 oranında değişebileceği de gelen iddialar arasında.

CHP kurultayı hazırlıkları kapsamında çok sayıda siyasi parti, sendika, sivil toplum örgütü ve kişilere de davetiye gönderildi. 

İZMİR’DEN 50 OTOBÜSLÜK ÇIKARMA

Parti yetkililerince bu gece İzmir’den kalkacak olan 50 otobüs ile birinci ve ikinci bölgelerden 2 bin kişinin Ankara’ya götürüleceği ifade edildi. 30 ilçeden yoğun başvuru olduğunu ifade eden il yöneticileri yapılan çalışmalarla sayının 2 bin ile sınırlandırıldığını, İzmir’de ilçelerden bu gece art arda 50 otobüsün kurultay için yola çıkacağını ifade etti. İlçe başkanlıklarının kumanya desteği ile partililerin Ankara’ya götürüleceği ifade edilirken katılım sayısının bireysel gidişlerle 2 bin 500’ü aşacağı tahmin ediliyor. Önceki kurultaya yaklaşık 3 bin İzmirli partilinin katıldığı belirtilerek sayının kurultay yapılacak salon göz önüne alınarak sınırlı tutulduğu belirtildi.

İzmir’den gidecek 56 kurultay delegesi için yapılacak organizasyon ise il başkanlığı ve genel başkanlık arasında yapılan görüşmelerle netleştirildi. Kurultay delegelerini Genel Merkez ağırlayacak.

İZMİR’DEN PM’YE YOĞUN İLGİ

İzmir’den PM üyeliğine adaylığını şu ana kadar açıklayan isimler ise İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Mustafa Balbay, Ali Yiğit, Atila Sertel ve Tuncay Özkan, PM Üyesi Mustafa Moroğlu, CHP PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve CHP İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu oldu.

İL BAŞKANLARI ÇARŞAF LİSTE DEDİ

Öte yandan dün yapılan 81 ilin katıldığı kurultay gündemli il başkanları toplantısında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun “blok liste de olur çarşaf liste de” dediği öğrenildi. Sadece dört il başkanının blok listeden yana tavır sergilediği öğrenilirken, geri kalan tüm il başkanlarının çarşaf liste dediği belirtildi. Toplantıda söz alan il başkanlarının ise genel olarak “Örgüt ağırlıklı bir Parti Meclisi şekillensin ve milletvekilleri yer almasın” görüşlerini dile getirdikleri öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası