Ege Postası
Geri

CHP’den ekonomiye teatral eleştiri: AKP ekonomide sınıfta kaldı

CHP Konak İlçe Başkanlığı, ekonomideki kötü gidişat ve döviz kurlarındaki artışla ilgili Konak Atatürk Medyanı’nda basın açılaması düzenledi. İlçe Başkanlığı adına açıklamayı yapan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Maaşınızı dolarla mı alıyorsunu? Bu memleketin dolarla işi yok” sözlerine, “Bu memleketin dolarla işi çok” diyerek cevap verdi.
CHP’den ekonomiye teatral eleştiri: AKP ekonomide sınıfta kaldı
Haberler / Politika
20 Ağustos 2020 Perşembe 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Konak İlçe Başkanlığı, asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşın en büyük sıkıntılarından ekonomideki kötü gidişatı ve döviz kurlarındaki büyük artışı Konak Atatürk Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla eleştirdi. Başkanlık adına açıklamayı yapan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın döviz kurlarına ilişkin yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirirken Türk Lirası’nın diğer ülke paralarının karşısında yaşadığı değer kaybını ve altındaki yükselişi teatral gösterilerle gözler önüne serdi.

“BU MEMLEKETİN DOLARLA İŞİ ÇOK”

“Ekonomi politikalarında AKP sınıfta kaldı” diyen Gruşçu,  “Vatandaşlarımız ne yazık ki evine ekmek götürmekte zorlanıyor. Diğer yanda da Sayın Ekonomi Bakanımız Damat Bakanımız Berat Albayrak dalga geçercesine ‘Maaşınızı dolarla mı alıyorsunu? Bu memleketin dolarla işi yok. Döviz, dolar yükselmiş çok mu önemli'” diyor. Biz de çok önemli diyoruz. Sayın Damat Bakan bu milletin dolarla hep işi var. Türk lirasıyla artık işi kalmadı. Çünkü siz Türk lirasını itibarsızlaştırdınız ve diğer ülkelerin parası karşısında küçül düşürdünüz. Halkın dolarla işi var Sayın Bakan. Nasıl m? Elektrik, doğalgaz, gıdalarımızın tohumları, gübre, bir gömlek Türkiye’de dikilse bile pamuğu, dokuma makinesi, kesimlik hayvanlar, telefonlar, bilgisayarlar, motor, kağıdın ham maddesi, sağlık ekipmanları, ilaçlar dolarla. Bugün corona virüsün aşısı bulunsa bile dolarla. Sizin faiz lobisiyle yaptığınız anlaşmalar ve halkın cebinden tefecilere ödediğiniz vergiler de dolarla. Hasta garantili hastaneler, müşteri garantili duble yollar, çalışmayan havalimanları anlaşmaları da dolarla. Üçüncü dünya ülkelerinin bile paraları değerlenirken bizim paramız her geçen gün eriyor. Milli paramız Türk Lirası diğer ülkelerin parasını karşısında küçük düşürüldü” diyerek Türk Lirasının son yıllarda yaşadığı değer kaybını eleştirdi.

“MİLLİ PARAMIZ KÜÇÜK DÜŞÜRÜLDÜ”

Amerika, Avrupa ülkeleri, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt’in para birimlerinin Türk Lirası karşısındaki değerini temsili dövizlerle gösteren Gruşçu, “Amerikan doları şu anda 7,40 TL, Euro 8.80 TL. Bunları biliyoruz milli paramız bu para birimleri karşısında küçük düşürüldü. Şimdi asıl meseleye gelelim. Ortadoğu’nun lideriyim diyenlere sesleniyorum. Umman Riyali şu anda 19,20 TL. Birleşik Arap Emirlikleri dirhemi 2 TL. 1 Kuveyt Dinarı şu anda 24,25 lira. İşte Türkiye’nin ekonomi politikasında geldiği noktası belirtmek için bu örnekleri verebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“İNSANIMIZ GEÇİNME DERDİNDE”

Her gün tarihi rekorunu yenileyen altın fiyatlarını da teatral bir gösteriyle eleştiren Gruşçu, “Eskiden bir asgari ücretle 10 çeyrek altın alabilirken şimdi iki taneyi zor alıyoruz, evimize ekmek parası götüremiyoruz. İşte çeyrek altının geldiği nokta! Maalesef vatandaşımızın belini büktüler. Geldiğimiz noktada bir asgari ücret 314 dolar ediyor. 314 dolar ile hangi dünya ülkesinde geçinebilirsini? Ama Türkiye’de bizim cefakar ve fedakar insanımız geçinme derdinde. Şu anda Türkiye’de bir vatandaşın günlük harçlığı 39 lira. Bu parayla domates, et, meyve-sebze alabilir misini? Karşımızda vatandaşına günde 39 lira ile geçinin diyen bir hükümet var. 39 lirayla geçinmeye çalışan, yoksulluk sınırının altında yaşayan 39 milyon vatandaşımız var. Gençlerimiz işsizlikle mücadele ediyor. Kayıtlı 22.5 milyon, kayıtsızlarla birlikte yaklaşık 30 milyon vatandaşımız işsizlikle boğuşuyor. Artık prangalarımızı kırmanın zamanı gelmedi m? Ekonomiden, işsizlikten, üretim mekanizmalarının durmasından sorumlu olan AKP’ye ‘Dur’ deme zamanı geldi. CHP olarak, sosyal devleti inşa edeceğiz. Gece yatağa aç girenin olmadığı, ertesi gün çocuğuma ne yedireceğim derdine düşmeyen insanların yaşadığı bir ortamı biz sosyal devlet anlayışıyla gerçekleştireceğiz. İşsizlikle mücadelede, iş gücü yaratılmasında yeni önlemler alarak bir seferberlik başlatacağız. Türkiye’nin dört bir yanında çiftçisiyle, ekonomik değer üreten vatandaşıyla, gençleriyle, kadınlarıyla ve emeklisiyle her birlikte hep beraber bu ülkeye yeniden üretimi tesis edeceğiz. Milli paramızı diğer ülkelerin parasının karşısında küçük düşürenlere en güzel cevabı üreterek vereceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası