Ege Postası
Geri

CHP’den sosyal medya atağı

CHP, propaganda aracı olarak kullanılmaya başlanan sosyal medyaya da ayrı bir önem verme kararı aldı.
CHP’den sosyal medya atağı
Haberler / Politika
29 Mart 2015 Pazar 16:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
7 Haziran genel seçimlerine hazırlanan CHP, son birkaç yıl içinde gelişen ve bir propaganda aracı olarak kullanılmaya başlanan sosyal medyaya da ayrı bir önem verme kararı aldı.

Bu doğrultuda parti genel merkezinin 13. katında tamamen gönüllü ve yüksek lisans ile doktora öğrencilerinden oluşan bir ekip işbaşı yaptı. Bu ekip, bir süredir görev yapan İstanbul merkezli sosyal medya ekibiyle eşgüdümlü olarak çalışmalarını sürdürüyor. Dr. Ali Haydar Fırat’ın koordinatörlüğünde Ayşe Merve Özden, Eren Aksoyoğlu, Oğulcan Orhan, Burhan Çelik, Egemen Aldoğan, Suat Kılıç, Gizem Tüfekçioğlu, Dilara İlbuğa, Nehir Devrim ve İrem Dönmez’den oluşan gönüllü ekip, “@CHPSecim2015”, “@CHPTrendTopic”, “@KKKonusuyor” adlı Twitter hesaplarının yanı sıra bazı vine ve İnstagram hesaplarının da moderatörlüğünü yapıyor.

Gönüllü ekibin sosyal medya kampanyasındaki hedefleri iki temel eksene oturuyor. Buna göre, CHP’ye uzak kitlelerin yaklaştırılması amaçlanıyor ve kampanya tanıtıman sosyal medyada destek sağlanarak, kampanyanın görünürlüğünün artırılması hedefleniyor.

“@CHPSecim2015” adlı hesapla, günlük haber akışının paylaşılması,#CHPKonusuyor hashtagiyle resmi açıklamalardan, basın açıklamalarından ve televizyon programlarından aktarımlar yapılması, basın toplantısı ve televizyon yayınları için duyurular yapılıyor. Ekip, kilit anlarda yaptıkları hashtag çalışmalarıyla, CHP’nin sosyal medya gündeminde yer almasına da olanak sağlıyor. (
MERİÇ TAFOLAR / MİLLİYET) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası