Ege Postası
Geri

CHP’li Eşki’den çarpıcı ‘seçim’ mesajları: Kavgadan geldim, şimdi hizmet zamanı

CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, 114 tane proje hazırladığını vurgulayarak, “Benim başarısız olmak için hiç bahanem yok. Bornova Belediyesi güçlü bir belediye. İnsan kaynağı anlamında güçlü bir ilçeyiz. Elimden ne geliyorsa yapacağım. Çok çalışacağım” dedi. Öte yandan Eşki, “ Ben kavgadan yana değilim. Örgütüme sahip çıkıyorum, örgütte bana sahip çıkacak” ifadelerine yer verdi.
CHP’li Eşki’den çarpıcı ‘seçim’ mesajları: Kavgadan geldim, şimdi hizmet zamanı
Haberler / Yerel Politika
8 Mart 2024 Cuma 12:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, TR35 TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programına konuk oldu.

“BU AYIP HERKESE YETER”

Bornova’nın sorunlarına dikkat çeken Ömer Eşki, “Ben adaylığım açıklandıktan sonra bir anket yaptırdım. En önemli problemimiz yol, asfalt, çukur, parke taşlar ve temizlik. Bunlar çok hızlı halledilmesi gereken problemler. Biz de yoğunluğumuzu bu sorunlara kataracağız. Belediyede tespit ettiğimiz tespitler var. Sosyal yardım alanında dayanışmayı ortaya koymamız gereken durumlar var. Kentsel dönüşümün vatandaşın lehine bir şekilde hayata geçirilmesi gerekiyor. Bornova bir üniversite kenti. 2022 yılında 12 bin 21 öğrenci Ege Üniversitesi’nde kayıtlarını barınamadığı için kaydını dondurdu. Bu çok büyük bir ayıop. Bu ayıp herkese yeter. Bu ayıp genel hükümetten yerele kadar herkesin ayıbı. Ben de buraya okumaya gelen bir gençtim. Bugün belediye başkan adayı oldum” ifadelerine yer verdi.

GÜÇLÜ KADRO İLE EŞ ZAMANLI ÇÖZÜMLER

Kadro değişikliğine dikkat çeken Eşki, “Bornova’nın sorunlarını kağıt üzerinde çözebiliyorsunuz ancak bunun sahaya yansıtılması var. Bornova Belediyesi güçlü bir kadroya sahip. Orada fırsat verildiğinde başarısını ortaya koyacak arkadaşların tespiti önemli. Çok başarılı olabileceğine inandığım müdür arkadaşlarım var, onların doğru şekilde yetkilendirilip daha verimli hale getirebiliriz. Belediyeyi müdürler yönetir. Bu sebeple onların cesaretle sahaya çıkması lazım. Müdürün üzerine coordinator getirdiğiniz zaman davul birinde tokmak birinde oluyor. Sorumlu olan kişinin yetkisinin de olması lazım. Başkanla müdür arasında güven köprüsünün olması lazım. Bu anlamda biz hareketli ve donanımlı bir kadro ile etkin çalışacağız. Bu kodro ile Bornova’nın tüm problemlerini eş zamanlı olarak çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BAŞARISIZ OLMAK İÇİN BAHANEM YOK”                  

114 proje hazırladığını aktaran, “Gençlerimiz için ücretsiz müzik yapabilecekleri alan yapacağız. Prova alanları oluşturacağız. Atatürk, İnönü, Evka-4 bölgeleri için havuz ve düğün salonu ihtiyacı var. Çamkule, Mevlana ve Doğanlar’da taziye evi ihtyiyaçları var. Biz bunları tespit ettik. Ancak şöyle bir durum var. 5-6 başlıkta eksikleri tespit ettik. Yol, temizlik, ışıklandırma, fen işleri, zabıta hizmetleri toplam şikayet ve beklentinin yüzde  80,2’sini oluşturuyor. Geriye kalan projeler yüzde 19,8. Biz enerjimizi asfalta, kaldırıma, ışıklandırmaya harcayacağız. Küçükpark’ta motokuryeler var. Onlara bir motokurye parkı yapacağız. Orada motorlarını yağmurdan korumaları için üstünü kapatacağız. Kahve ve çorba ikramlarımız da olacak. Bornova’da çeşitli salt problemlere yerinde çözümler getirecek bir ekibimiz var. Yenilenebilir enerji üzerinde İzmir’e bazı yenilikleri ilk getiren belediye başkanı olmak istiyorum. Benim başarısız olmak için hiç bahanem yok. Bornova Belediyesi güçlü bir belediye. İnsan kaynağı anlamında güçlü bir ilçeyiz. Elimden ne geliyorsa yapacağım. Çok çalışacağım” diye konuştu.

‘KAYNAK OLUŞTURMAK İÇİN TAŞINMAZ SATILABİLİR’

Yeni bir hizmet binası yapmak istediğini belirten Eşki, “Zabıta müdürlüğüm Bonorva’nın tepesinde. Ruhsat Müdürlüğü ayrı bir yerde. Fen işleri farklı bir noktada. Mali hizmetler farklı bir binada. Vatandaş bundan şikayetçi. Bornova Belediyesi olarak bir vizyon ortaya koymaya çalışıyorsunuz. Bu vizyonun vitrinini oluşturan en önemli şeylerden biri binanız. Belediye Binası için alan var. Tüm birimlerin içine toplandığı durumdaki hityacını hesaplattık. 20 bin metrekare civarındaki bir alan yetiyor. Düzgün ve nietlikli bir bina çıkabiliyor. Yapabilirsek ben Bornova’nın çehresini değiştirmek istiyorum. Kaymakamlık, nüfus müdürlüğünün taşınması ve o binaların yıkılmasıyla geniş bir meydan ortaya çıkıyor. İnşaat maliyetlerini araştırıyorum. Ortaya çıkan rakam 5 yılda karşılanır. Tek bir metrekare yer satmadım diyerek olmaz. Eğer atıl durumda kalmış bir yer ise kaynak oluşturmak için gerekli taşınmazlar satılabilir. Bornova Belediyesi binası yapmak istiyorum” ifadelerine yer verdi

“VATANDAŞA ULAŞMAK ZORUNDAYIM”

Nasıl bir başkanlık yapacağını anlatan CHP’li Eşki, “Sendikada şube başkanlığı yaptım. Bizim toplumumuzda başkanları çok eleştirirler. Ben hayatım boyunca resmi davranan biri olmadım. Bundan sonra da sıcak davranmaya devam edeceğim. Telefonları açmama konusunda hep eleştiri aldım. Ben gerek siyasi hayatımda gerek sendikal hayatımda belediye başkanlarıyla diyalog içerisinde oldum. Olumlu şeyleri de gördüm, hataları da gözlemledim. Neler yapmamam gerektiğini öğrendim. Başkanların yapmaması gereken ölümcül hatalar var. Kadro çalışıyorsa vaktiniz olur. O vakti de olabildiğince serbest şekilde dolaşmaya ayırmak istiyorum. Seçimden önce gittiğim her yerin notunu aldım. 5 yıl içerisinde hepsini tekrar turlayacağız. Personel, araç, dev bir bütçe ve maaş veriyorlar. O sebeple vakit oluşturmak zorundayız. Devlet ve vatandaş onlara ulaşmam için bana imkan sağlıyor” diye konuştu.

“KAVGADAN GELDİM ŞİMDİ HİZMET ZAMANI”

Belediye-Siyaset dengesini anlatan Eşki, “4 yıl önce Ertürk Başkanı aday olması için ben zorladım. O dönem Mustafa İduğ’un desteği oldu. Sonra ‘ben seçtirdim’ diye sahiplenmek istedim. Sonraki kongrede Mustafa İduğ gövdesini koydu.  Yine Ertük Başkan seçildi. O zamanlarda haksız saldırılara uğradı. İlçe kongrelerinde baazı başkanlar gövdelereiyle girdiler. Oyun bitti ve kazanmış veya kaybetmiş olsalar da şu an hemen hemen hepsi görevlerinde değiller. Ben siyaseti bilen başkanların ilçe kongreleri içerisinde olmaması gerektiğini düşünüyorum. Partinin bir tarafını kırmanın anlamı yok. Ben kavgadan yana değilim. Örgütüme sahip çıkıyorum, örgütte bana sahip çıkacak. Ertürk Çapın’da İzmir’de bir bilen noktasına geldi. Artık bir kongrede ilçe yarışına girecek durumda değil. Örgütler üstü bir noktada. Bornova Belediyesi’nin 2 bin personeli var. Bunun yüzde 90’ı parti ile iç içe. Bornova’da 17 bin üyemiz var. Ben siyaseti burada 17 bin parti üyesine indirgemek istemiyorum. Biz siyaseti derneklerle, vatandaşlarımızla organize etmek zorundayız. Hem partimizi hem ideolojik duruşumuzu hem de kentimizi bu şekilde büyütürüz. Kavgalardan geldim ancak şimdi hizmet zamanı. Ertürk Çapın, Kamil Okyay Sındır, Mehmet  Çıtak, Deniz Yücel, Ednan Arslan, Murat Bakan bana değer verdiler destek oldular ve kavgada önümü açtılar. Bugün geldiğimiz noktada örgüt benim örgütüm. Bornova’da kavgaya dövüşe gelenlerin göreceği tablo birlik, beraberlik tablosudur” dedi.

KÖKSAL’A TEPKİ: HATIRLANMAMASI GEREKEN BİR AÇIKLAMA

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti açıklamasına tepki gösteren Eşki, “Çok talihsiz bir açıklama. Burası CHP. Türkiye’de mazlumun kurtuluşu burası. Bizim demokratik sol anlayışımızda da toplumun sosyal refahını arttırmak var. Bunun Türk’ü, Kürt’ü, o partisi bu partisi olmaz. Bizim partimizden herhangi birinin bu anlayışı destekleme şansı yok. Hatırlanmaması gereken bir açıklama” dedi.

“ATANARAK GELDİNİZ, SORGULAMAYAZSINIZ”

Aday gösterilmeyen Mevcut Belediye Başkanı Mustafa İduğ’a tepki gösteren Eşki, “Kimse CHP’den büyük değil. Kendine güvenen bağımsız aday olur. Parti size 5 yıl önce uygun görüp aday göstermiş, o dönemde birilerine haksızlık olmuş olabilir. Ön seçim ile gelmişse ya da kaznılamayan bir yerde seçimi kazanmışsanız ve anketlerde önde çıkıyorsa farklı.  İnsanlar kendilerini kurumlardan ve toplumlardan önde görmesinler. Atanarak geldiler. Ben de atanarak geldim. 5 yıl sonra beni değil de başka birini atarlarsa sorgulamam. Atandıysanız  başka birinin atanmasına ses çıkaramazsınız. Burada herkes CHP sayesinde var ve herkes sadaketini göstermek zorunda. İnsanlar örgütte son yaptıklarıyla hatırlanırlar. Yerel seçimlerde ön seçimin sağlıklı geçip geçmemesi ayrı bir tartışma konusu. Buna uygun zemin ve zaman oluşturulabilir. Buna uygun düzenlemenin hazırlanabileceğini düşünüyorum. CHP’de ön seçim olur” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası