EGE POSTASI- Sosyal medya hesabından açıklama yapan Güç, bu alanların İzmir halkına hizmet eden, İzmirlinin ortak malı olan yerler olduğunu ifade ederek, “İzmir’e hizmet eden Büyükşehir Belediyemizi şimdi de bir genel müdürlük eliyle engellemeye çalışıyorlar” dedi.
“Mesele tam olarak budur”
Yaşanan sürecin tesadüf olmadığını dile getiren Güç, uzun süredir dile getirdikleri baskı ve engelleme iddialarının somut bir örnekle karşılarında durduğunu belirtti. Güç, “Bizim sıklıkla dile getirdiğimiz mesele tam da budur. İzmir’e hizmet eden belediyemiz sistematik biçimde engellenmek isteniyor” ifadelerini kullandı.
AKP’li isimlere açık çağrı
Açıklamasında AKP İzmir İl Başkanı’na, genel sekreterine ve İzmir milletvekillerine de çağrıda bulunan Güç, “İzmir adına göreve davet ediyoruz. Biz İzmir’e hizmet için varız ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
“Bu bir siyasi paranoya değil, gerçektir”
Güç, yaşananların siyasi bir söylem değil, somut bir gerçeklik olduğunun altını çizerek şu ifadelere yer verdi:
“Bu yaşananlar bir siyasi paranoya değil, gerçeğin ta kendisidir. İhtiyaç olan davranış, İzmir’in sorunlarının çözümüne destek olan siyasal bir duruştur. Halkımızın iktidardan beklediği de yalnızca budur.”
“İzmir’den yana mısınız, karşı mı?”
Açıklamasının sonunda iktidara net bir soru yönelten Güç, “İşte size bir fırsat. İzmir halkıyla birlikte merakla bekliyoruz. İzmir’den yana mısınız, yoksa yine İzmir’e karşı mı?” ifadelerini kullandı.