Ege Postası
Geri

CHP’li Günay’dan iftiralara yanıt, 1 ‘Nisan’cılara tepki: Kirli siyaset yapıyorlar!

CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Günay, TR35 TV’de yayınlanan Denge Programında, hakkında ortaya atılan iftiralara yanıt vererek, “Güzelbahçe’de kirli siyaset yapanlara inanılmasın. Ben her nereye gidersem elimde geçmişimle ilgili evraklarla gidiyorum. Önceki memuriyetimde ihraç edildiğim söyleniyor. Ben önceki memuriyetten 5 yıl önce 100 puan sicil ile alnım açık emekli oldum. Okulu Azerbaycan’da okulu bitirdiğimi söylüyorlar . Bir de cezalarım olduğunu ve kazanırsam kayyum atanacağını söylüyorlar. 4 gün önce sabıka kaydımı aldım ve tertemiz. Mal beyanımı vereceğim. 14 yıllık başkan yardımcılığımda Güzelbahçe gibi bir yerde evim yok, kirada oturuyorum” dedi. Öte yandan ‘1 Nisan’ söylemlerine tepki gösteren Günay, “Genel Başkanımızın 1 Nisan gibi bir tereddüdü yok. Kimse umut bağlamasın. Genel Başkanımızın yapacağı çok şey var. Daha iyi olacağını düşünüyoruz” dedi.
CHP’li Günay’dan iftiralara yanıt, 1 ‘Nisan’cılara tepki:  Kirli siyaset yapıyorlar!
Haberler / Yerel Politika
20 Mart 2024 Çarşamba 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Günay, TR35 TV’de yayınlanan Denge Programına konuk oldu. Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak ile gazeteci Gönül Morsünbül'ün sorularını yanıtladı.

İNCE 3 DÖNEME TAKILDI

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin 3 döneme takıldığını vurgulayan Mustafa Günay, “Biz değişimin tarafında olduk. Başkanımız da değişimin tarafı oldu. Ancak süreç aday belirlemeye geldiğinde başkanımızın 3 dönem başkanlık yapmasından dolayı ‘değişime’ takıldı. 3 döneme takıldığından dolayı aday gösterilmedi. Başkanımın her zaman yanımda olacağını ve bana kefil olacağını biliyorum. Ben Başkanımla yol yürüdüm ve yoldaşlık yaptım. Başkanım sürecin takipçisi olacağını söyledi. Onun dediği şeyler benim için çok kıymetli” ifadelerine yer verdi.

İLK 100 GÜNDE NELER YAPACAK?

İlk 100 gün projelerini anlatan CHP’li Günay, “Mazbatamı aldığımız günün sabahında kıyı sahil projemize başlayacağız. O projeyi Haziran ayına yetiştirmemiz lazım. Yaz sezonu başlıyor. Kış aylarında esnaf mağdur oluyor. Yelki’de bir düğün salonunu vardı, kapattık. Evlerin arasında kaldığı için ciddi sorun yaratıyordu. Yelki halkına söz verdik içinde halı saha ve kafeteryası olan bir düğün salonu yapacağız. Gençlerimizi daha ucuza belediyenin düğün salonunda evlendireceğiz” diye konuştu.

“DENİZ TARAFINI HALK KULLANMALI”

‘Deniz tarafı artık halkın mekanları değil’ açıklamasının arka planını anlatan Günay, “Mekan sahiplerini tanıyorum. Onlarla hep görüşüyorum. ‘Bu proje bizim için problem değil’ diyorlar. Onların en büyük tereddüdü bir an önce bitirilmesi. Ben onları mağdur etmeyeceğim. Mekanların önünde bir alan verip, deniz tarafını halkın kullanmasını sağlayacağız. Mekanlara yaşam alanı vereceğiz” ifadelerini kullandı.

VİZYON CADDESİ DİL ISIRTACAK

Seferihisar caddesi vizyon caddesi olduğuna dikkat çeken Günay, “ Buraya paralel yollarımız var. Bu caddenin peyzaj ve ışıklandırılması gerekiyor. O cadde çok hızlı akıyor. Yan taraflarda bize ait olan yolları bisiklet yolları olarak iyi bir şekilde hazırlayacağız. Seferihisar’a, Kuşadası’na gidenler, ‘Yelki böyle mi olacaktı’ diyerek dillerini ısıracaklar” dedi.

TUGAY GÜZELBAHÇE’YE 2 MÜJDE VERDİ

Tugay’ın Deniz Taksi projesinden bahseden Günay, “Cemil Başkanımıza teşekkür ediyorum. Değişim için en önde koşturanlardan biriydi. Cemil Başkan ile değişim sürecinde çok yol yürüdük. Ankara’daki ofiste çok görüştük. Cemil Başkan tanıtım toplantısında tek ilçe adını kullandı. 2 müjde verdi. Bir tanesi Deniz Taksisi bir diğeri de plaj. İki projeyi de Güzelbahçe’ye sunacak. Güzelbahçe bu dönem çok şanslı. Deniz taksi ile körfez çok iyi kullanılacak. Günde 3 defa deniz taksiyi kullanacak gibiyiz” ifadelerine yer verdi.

EHLİKEYF HAYALİ

Ehlikeyf hayalini anlatan Günay, “ Mustafa Başkana ‘burayı bana ver ben burayı yapayım, Kılıçdaroğlu’nu getirip açalım’ demiştim. Protokol bittiği için Tunç Başkanımız burayı bizden almıştı. Şimdi yeniden burası Güzelbahçe Belediyesi’nin olacak. Ben de hayalimi gerçekleştireceğim. Güzelbahçe Belediyesi’nin kreşi yok. O alana önce kreş yapacağız. Önceliği Güzelbahçe’deki memur annelerimize vereceğiz. O alana bir de etüt merkezi yapacağız. Devlet okullarında okuyan Güzelbahçeli çocukları servis ile alacak ve etüt merkezine getireceğiz. Bu alanda bir de aş evi olacak. Bu aş evi çocuklarımıza ve yaşlılarımıza hizmet verecek” dedi.

GÜZELBAHÇE’DE YENİ BİR HAYAT BAŞLIYOR

Ekonomi Üniversitesi’nin Güzelbahçe yerleşkesinin temelinin atılacağını aktaran CHP’li Günay, “Dün gittim ve alanı gezdim. Şu an hafriyat yapan firma ile görüştüm. Nisan Ayında da temeli atılacak. 2 yıl içinde ilk etap bitecek. Ekonomi Üniversitesi uzun yıllar önce Güzelbahçe’de olması gerekiyordu. Yeri alındı hazırlandı ancak proje ile ilgili sıkıntılar yaşadılar. Bu dönem ruhsat verilmiş. Güzelbahçe’de yeni bir hayat başlıyor. Bizim de gençlere ayak uyduracak projeler hazırlamamız lazım. 2 tane 7 yıldızlı kız öğrenci yurdu yapacağız” ifadelerine yer verdi.

MECLİS ÜYELERİMİZİN YAŞ ORTALAMASI 39,7!

Meclis üyesi listesinin yaş ortalamasına dikkat çeken Günay, “Güzelbahçe’de kira fiyatları, ev fiyatları uçtu. O bölgede yeni bir planlamaya gitmemiz lazım. Daha küçük evlerle kiraları daha ucuz bir  yaşam alanı yaratmamız lazım. Meclis üyelerimizle bu konuda ciddi çalışmalar yapacağız. Meclis üyesi listemizde iyi bir teknik ekibimiz var. Projelerin hepsini meclis üyesi adaylarımız yaptı. Bu dönem 39,7 yaş ortalamamızla Türkiye şampiyonu olduk. Çok sevdiğim halde 70 yaşın üzerinde 2 abimizi yazmadık. Onlar da yaşa takıldılar. 5 kadın adayımız var” dedi.

KÖYLÜLERE ‘BAHÇENİZE SAHİP ÇIKIN’ ÇAĞRISI

Köylülere vereceği desteği hatırlatan Günay, “Payamlı, Küçükkaya ve Çamlı köylerimize gidiyorum. Köylülerimize , ‘mallarınızı satmayın, bahçelerinize sahip çıkın’ diyorum. Onlara traktör, gübre konusunda her türlü desteği sağlayacağım. Şehirden köye dönüş olması lazım. Çok güzel köylerimiz var. Bardacık’ı kaybetmemek için köylülerimizin yanında olacağız. Köylülerimiz köy pazarı istiyor, onu da yapacağız” ifadelerine yer verdi.

1 NİSAN’A KİMSE UMUT BAĞLAMASIN

1 Nisan söylemlerine yönelik açıklamalarda bulunan Günay, “Ben bir hafta önce Genel Başkanımızla görüştüm. Genel Başkanımızın bize, hiçbir yerde sıkıntı olmadığını hatta üzerine koyacağımız çok yer olduğunu söyledi. Bursa, Balıkesir, Manisa, Denizli ve Malatya’da Veli Ağbaba’nın gelmesi benim için onurdur. Veli Ağbaba akrabam değil ama siyasi olarak büyüğümdür. Genel Başkanımızın 1 Nisan gibi bir tereddüdü yok. Kimse umut bağlamasın. Genel Başkanımızın yapacağı çok şey var. Daha iyi olacağını düşünüyoruz” dedi.

İZMİR’DE FARK 10 PUANIN ÜZERİNDE OLACAK

İzmir’de sorun görmediğini aktaran Günay, “ Aksine 10 puanın üzerinde fark olacağını düşünüyorum. İzmir halkı gereğini yapacak. Biz bunu ilçelerde görüyoruz. Çeşme’de Lal başkanla ilgili eleştiriler vardı ancak Çeşme’de fark çok açık. Karabağlar’ı alacağız, Helil Hanım enerjik ve kadınların gurur duyduğu bir isim. Karabağlar’da erkeklerin giremediği evlere girecek. Helil Hanım Karabağlar’ı yüksek oyla alacak” ifadelerine yer verdi.

İTTİFAK TEMBELLİK GETİRİYOR

İttifak’ın karşısında olduğunu anlatan Günay, “Ben ittifaktan yana değilim. Bunlar biraz tembellik yapıyor. Herkes kendi yolunu çizmeli. Biz ne kadar oy alacağız ve ne kadar arttıracağımıza bakmalıyız. Kendi yoldaşlarımızla bu yolu yürümeliyiz” dedi.

“GİDEN GERİ DÖNMEMELİ”

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in, ‘başka partiye giden, CHP’ye kaybettirmek üzerine kurgu yapan kim varsa onlara yer yok’ söylemini değerlendiren CHP’li Günay, “1 dönem önce yine bize b u sıkıntıyı yaratan Mustafa İnce, bir konuşma yapmıştı. O uzun adam Trakya ve Ege’de DSP gibi bir şey çıkarmıştı demişti. Bugün aynı noktaya geldik. Böyle olmamalı. Biz kavga eder, tartışırız ancak kol kola girip yürümesini bilen bir gelenekten geliyoruz. En ufak bir şeye kızıp başka yere gitmek ve geri dönmek doğru değil” diye konuştu.

ÖMER BOLAT’A ELEŞTİRİ: HAK ETTİĞİMİZ DEĞER VERİLMİYOR

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın, ‘İzmir’e yeterince yatırım yapıldı’ söylemine tepki gösteren Günay, “Güzelbahçe’ye yardım gelmiyor. Müfettişler hiç gitmiyor. İller Bankası gelirlerimizi söylememize bile gerek yok. Bize hak ettiğimiz değeri vermiyorlar” ifadelerine yer verdi.

İFTİRALARA YANIT

Günay, hakkında ortaya atılan iftiralara yanıt vererek, “Güzelbahçe’de kirli siyaset yapanlara inanılmasın. Ben her nereye gidersem elimde geçmişimle ilgili evraklarla gidiyorum. Önceki memuriyetimde ihraç edildiğim söyleniyor. Ben önceki memuriyetten 5 yıl önce 100 puan sicil ile alnım açık emekli oldum. Okulu Azerbaycan’da okulu bitirdiğimi söylüyorlar . Bir de cezalarım olduğunu ve kazanırsam kayyum atanacağını söylüyorlar. 4 gün önce sabıka kaydımı aldım ve tertemiz. Mal beyanımı vereceğim. 14 yıllık başkan yardımcılığımda Güzelbahçe gibi bir yerde evim yok, kirada oturuyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası