Ege Postası
Geri

CHP’li Özkan, Aksoy’un o iddialarına yanıt verdi: Her zeminde hesaplaşacağım!

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, görevden alınan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un iddialarına sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Özkan, "Hırsızlıktan dolayı partimizden atılan ve Menemen Belediye Başkanlığı’ndan uzaklaştırılan Serdar Aksoy’un iftiralarının tamamı yalandır" dedi. Öte yandan Özkan, Aksoy ile her zeminde hesaplaşacağını belirterek, "Bugün itibariyle avukatlarım davalarımızı açmıştır" dedi.
CHP’li Özkan, Aksoy’un o iddialarına yanıt verdi: Her zeminde hesaplaşacağım!
Haberler / Politika
3 Ekim 2023 Salı 10:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Menemen Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk ve irtikap soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Serdar Aksoy katıldığı bir canlı yayında CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında ağır iddialarda bulunarak, "Tuncay Özkan, Kanal Türk’ü FETÖ'ye satan bir adamın Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir partiden nasıl milletvekili olur, olabilir mi böyle bir şey ? Aslında ilk önce bu soruyu sormak lazım. İzmir’deki belediyelerin büyük bir kısmı Tuncay Özkan’ın emir komuta zinciri içerisinde hareket ediyor. İzmir’de birçok yer rant anlamında Tuncay Özkan’a açıldı. Aslında benim anlatmak istediğim şu Türkiye siyasetinde finansmanın nasıl sağlandığı bunu CHP içeresinde yapan şahıs Tuncay Özkan’dır. Bu finansmanı sağlarken Özkan öncelikle bizzat kendi çıkarını ön planda tutuyor. Öyle bir rezil siyaset var ki Türkiye’de son genel seçimlerden sonra süreci, neler yaşandı gördük. Şimdi ki geldiğimiz noktada benim anlattığım en önemli nokta şu; Necip Hablemitoğlu bizim bir değerimizdir. Türkiye’deki aydınlanma devrimini savunan aydınlardan biridir. Haplemitoğlu’nun cinayet zanlısıyla ortak iş yapan CHP’li bir milletvekili var. Bu kişi de Tuncay Özkan" demişti.

Bu iddialar sonrasında Tuncay Özkan sosyal medya hesabından sessizliğini bozarak, Serdar Aksoy hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Özkan şunları söyledi:

"Hırsızlıktan dolayı partimizden atılan ve Menemen Belediye Başkanlığı’ndan uzaklaştırılan Serdar Aksoy’un iftiralarının tamamı yalandır. İstinaf mahkemesi hırsızlıktan aldığı cezasının arttırılması için nitelikli zimmet suçunun araştırılmasını istemiştir. Berat ettiği beyanı da yalandır. Bu dolandırıcıyı ve iftiralarını bana sormadan haber yapanlara acıyorum. Kınıyorum. Aksoy’u hayatımda iki kez gördüm ve hiçbir zaman baş başa görüşmedim. Biri başkanlık kulisi için odama Deniz Demir ve Hasan Ünal ile geldiğinde, diğeri de makamında çok kalabalık bir toplulukla. Kendisini hiçkimse ile tanıştırmadım ve hiçbir görüşmede yanında bulunmadım. Hangi milletvekillerini kolladığı, kimlerle nerelere gittiği, kimlerin isteğiyle bana iftira ettiğini de sonunda itiraf edecektir. Seyrek’in yağması için hangi milletvekilleriyle haritacıların ofisinde Ankara’da Çukurambar toplantısını, İzmir’de Bayraklı toplantısını yaptığını, kimlerle pazarlık ettiğini ad ad anlatacaktır. Bugün itibariyle avukatlarım davalarımızı açmıştır. 

HALKIMA SÖZ VERİYORUM

HTS kayıtları kimlerle ne haltları yediğini ortaya çıkartacaktır. Adımı böylesine iğrenç bir iftiracının ağzına düşüren alçaklarla da her zeminde hesaplaşacağım. Seyrek’ten kimlerin arazi aldığını araştırıp açıklayacağım. Hayatımda bir kez gitmediğim, görmediğim altı tarihi eser, üstü doğal sit olan bu alanın satışını AKP belediyesi yaptı. Arazileri kime sattı? 4 milyar lirayı kimler kazandı? Bu alanı yağmalatanlar kimler araştırıp tek tek ortaya koyacağım. Hangi partiden olduğuna bakmaksızın. Halkıma söz veriyorum."

İşte o paylaşım:

 

NE OLMUŞTU?

Dönemin Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında partisine gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatılmış, partiden İzmir'e gönderilen 3 milletvekili, Aksoy hakkında rapor hazırlamıştı. CHP Merkez Yönetim Kurulu, 16 Kasım 2020’de Aksoy'u oy birliğiyle "kesin ihraç" istemiyle "tedbirli" olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etmişti. Aksoy ise 18 Kasım'da partisinden istifa ettiğini, görevine devam edeceğini duyurmuştu.

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Menemen Belediyesi'ne yönelik "yolsuzluk ve irtikap" soruşturması başlatılması üzerine Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve aralarında yardımcılarının da bulunduğu kişilere yönelik 20 Kasım 2020'de operasyon düzenlenmişti. 

Gözaltı kararı verilen 29 şüpheliden Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 27 zanlı gözaltına alınmıştı. 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 27 zanlıdan 4'ü serbest bırakılmış, diğer 23'ü ise Menemen Adliyesine sevk edilmişti. Menemen Belediyesine yönelik yürütülen "zimmet ve irtikap" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Serdar Aksoy'un da bulunduğu 11 kişi tutuklanmış, 7'si adli kontrol olmak üzere diğer şüpheliler serbest bırakılmıştı.

Ayrıca Serdar Aksoy, İçişleri Bakanlığı tarafından Memenen Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştı.

7 Temmuz 2021’de Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti Serdar Aksoy ile tutuklu 10 sanığın adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar vermişti.

Daha sonra Aksoy hakkında "basit zimmet" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası