Ege Postası
Geri

CHP’li Sertel Tüzük Komisyonu'nda: Ön seçim açıklaması

CHP’nin 9 kişiden oluşan Tüzük Komisyonu’nda görev alan önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ön seçim kararının yerel seçimlere yetişmesi gerektiğini belirterek "Yetişmezse çok büyük sıkıntılar doğar diye düşünüyorum. Yetişecektir ve uygulanmalıdır diye düşünüyorum" dedi.
CHP’li Sertel Tüzük Komisyonu'nda: Ön seçim açıklaması
Haberler / Politika
20 Haziran 2023 Salı 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP Genel Merkezi’nde değişim çağrıları başlamıştı. Seçimin ardından açıklamalarda bulunan CHP MYK üyesi Eren Erdem tüzük değişikliğine gidileceğini açıklamıştı.  

Kurultayda oylanacak tüzük değişikliğiyle milletvekilliğine dönem şartı konulması, adayların ön seçimle belirlenmesinin kural haline getirilmesi gibi birçok değişikliğin yer alması hedefleniyor.  

Bu kapsamda oluşturulan ‘Tüzük Komisyonu’ ilk mesaisini perşembe günü saat 10.30’da CHP Genel Merkezi’nde yapacak.

Ayrıca CHP’nin 9 kişiden oluşan Tüzük Komisyonu’nda 27. Dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel de görev aldı.

‘’İZMİR’DE 167 BİN PARTİ ÜYESİ İzBB BAŞKANINI SEÇECEK’’

İlk toplantımızı İstanbul Milletvekili ve Hukuk Komisyonundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre'nin başkanlığında gerçekleştireceklerini belirten Sertel, "Ben parti içi demokrasi ve ön seçim konusunda çok uzun yıllardır mücadele eden bir siyasetçiyim. Bu görüşlerim aynen korunuyor ve Türkiye’de parti içi demokrasiyi tüm üyelerin katılımıyla âtıl olarak yapılacak ön seçimleri hep savunduk ve savunacağız. Bu sadece milletvekilleri için değil, kentlerde büyükşehir belediye başkanları, ilçelerde, ilçe belediye başkanları için aynı şey söz konusu olacak. Yani halkın belirlediği, üyenin belirlediği milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla yürünmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yukarıdan 15-20 kişin adağı değil, örneğin İzmir’de 167 bin üye var. 167 bin üyenin sandığa giderek Büyükşehir belediye başkanını, Bornova’da 15 bin üyenin, Karşıyaka’da 20 bin üyenin sandığa giderek bütün ilçelerde sandığa giderek belediye başkanlarını ve belediye meclis üyelerinin belirlenmesi gerektiğini savunacağım" dedi.

"İZMİR’DE 167 BİN KİŞİ Mİ YANILIR YOKSA 10 KİŞİ Mİ?"

Milletvekilliği ön seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sertel, ‘’Bir de siyasi partilerde uygulanmayan çok uzun süreli atama milletvekillikleri ve belediye başkanlarının bir durum söz konusu. Ona da bir dönem sınırlaması getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. O tabii tartışılacaktır orada. Ön seçime girmek kaydıyla iki ya üç dönemde sınırlanması gerektiğini düşünüyorum. İki veya üç dönem görevini yaptıktan sonra eğer halk tarafından çok isteniyorsa bir dönem ara verip yeniden ön seçime girerek seçime girmesini dile getireceğim. Üye esastır, üye edilgen olamamalıdır. Mesela İzmir’de 167 bin kişi mi yanılır yoksa 10 kişi mi yanılır? Bu çok önemlidir. Üyenin yapısı bozuk, üye seçmez gibi siyaset yapmanın çok komik olduğunu düşünüyorum. Kendi üyesine güvenmeyen halka hiç güvenmez. O düşüncedeyim’’

‘’YETİŞMEZSE ÇOK BÜYÜK SIKINTILAR DOĞAR’’

Tüzük Komisyonunda, bir ön seçim kararı yerel seçimlere yetişir mi sorusuna yanıt veren Sertel, ‘’Yetişmezse çok büyük sıkıntılar doğar diye düşünüyorum. Yetişecektir ve uygulanmalıdır diye düşünüyorum. Benim düşüncem bu. Ama benim edindiğim izlenim bundan sonra adayların ön seçimle belirleneceğidir’’ şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası