Ege Postası
Geri

CHP’li Şirin Akgül'den aktif siyaseti bırakma kararı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi iş insanı Şirin Akgül, partide liyakat, vefa ve adaletin geri plana itildiğini belirterek aktif siyasal yaşamını sonlandırdığını duyurdu. Akgül, 38. Kurultay sonrası İzmir'de yaşanan yönetim anlayışını sert bir dille eleştirdi.
CHP’li Şirin Akgül'den aktif siyaseti bırakma kararı!
Haberler / Yerel Politika
24 Ağustos 2026 Pazartesi 15:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir siyasetinde ve CHP kulislerinde geniş yankı uyandıran bir gelişme yaşandı. Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde emek veren iş insanı Şirin Akgül, yayımladığı "Basına ve Kamuoyuna" başlıklı yazılı açıklama ile aktif siyasetten çekilme kararı aldığını açıkladı.

"LİYAKAT VE VEFA KARŞILIK BULMUYOR"
Kararının ani bir kırgınlık sonucu alınmadığını, partinin dar çevrelerce şekillendirilmesine tepki olarak bu adımı attığını vurgulayan Akgül, kararının gerekçesini şu sözlerle ifade etti:

"Liyakatin geri plana itildiği, emeğin ve vefanın karşılık bulmadığı, partinin dar çevrelerce şekillendirildiği bir yapının içinde yer almayı doğru bulmuyorum. 38. Kurultay’da İzmir’i kaybettiren anlayışın bugün de aynı şekilde devam ettiğini görmek, değişime olan inancımı ortadan kaldırmıştır."

"KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN YANINDA DURDUM, İLKELERİ SAVUNDUM"
Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dönemindeki duruşuna ve vefa kavramına dikkat çeken Şirin Akgül, hiçbir kişisel beklenti içinde olmadan hareket ettiğini belirtti. Parti içi mücadeleyi kişiler üzerinden değil ilkeler üzerinden yürüttüğünü kaydeden Akgül, kişisel yakınlıkların liyakatin önüne geçtiği yapılarda yer almayacağını açıkladı.

"PARTİ VEDASI DEĞİL, AKTİF GÖREV BIRAKMA"
Açıklamasında CHP üyeliğinin devam edeceğinin altını çizen Akgül, partide arınma ve liyakatin esas olması gerektiğini savundu. Gerçek değişimin ancak adalet, liyakat, vicdan ve vefanın hakim kılınmasıyla mümkün olacağını belirten iş insanı Şirin Akgül, bugüne kadar birlikte yol yürüdüğü tüm partililere teşekkür ederek aktif görevlerini noktaladığını duyurdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası