Ege Postası
Geri

CHP’li Susam’dan 18 Mart ve Nevruz çıkışı

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam Meclis’te yaptığı gündem dışı konuşmada 18 Mart ve Nevruz’da yaşanan olaylara dikkat çekti. Önceki gün Çanakkale’de gerçekleşen 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinliklerinde Atatürk’ün adının anılmadığını hatırlatan Susam, Diyarbakır’daki Nevruz etkinlerinde bayrak asılmamasını eleştirerek, “Bayrağımız onur ve şerefimizdir” dedi.
CHP’li Susam’dan 18 Mart ve Nevruz çıkışı
Haberler / Politika
21 Mart 2013 Perşembe 15:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA-  Sözlerine “Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Çanakkale’de şehit düşen 250 bin şehit ve ulu önder Atatürk’ün ruhu önünde saygıyla eğiliyor, onlara rahmet diliyorum” diye başlayan Susam, törenlerde Atatürk’ün adının anılmamasını eleştirdi.

Diyarbakır’daki Nevruz törenlerinden büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Susam, “Bundan 90 yıl önce Cumhuriyeti kuran irade ülkede yaşayan her etnik kimlikle bir karar vererek ülkemizi işgal eden düşmana karşı birlikte mücadele etmiştir. Düşmanı kovduğunda yeni bir Cumhuriyet kurmuş, Misak-ı Milli ile bu sınırları belirlemiş ve kendine ay yıldızlı al bayrağı kendine bayrak olarak belirlemiştir. Bu bayrak bizim onurumuz şerefimizdir” diye konuştu.

Demokratik taleplerin takipçisiyiz
Her türlü demokratik talebin gerçekleşmesi gerektiğini ifade eden Susam, ”Demokratik talepleri, insan haklarını ve kişisel özgürlükleri sonuna kadar savunmaya kararlıyız. Bunları yaparken misakı milli sınırlarını korumak, laik demokratik sosyal hukuk devletini devam ettirmek, milli bayrağın her yerde dalgalanmasını sağlamak ve bir ulus olarak birlikte bütün yaşamak bizim kırmızı çizgimiz ve öncelikli görevimizdir” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası