Ege Postası
Geri

CHP’li Yücel’den, Erdoğan ve Fidan’a 'Miçotakis' sorusu: Rüşvet teklifini reddedecek misiniz?

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Türkiye’ye göçmen konusunda AB’nin ekonomik destek sağlayabileceği açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Deniz Yücel tepki gösterdi. Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a “Rüşvet teklifini reddedecek misiniz” sorusunu yöneltti.
CHP’li Yücel’den, Erdoğan ve Fidan’a 'Miçotakis' sorusu: Rüşvet teklifini reddedecek misiniz?
Haberler / Politika
3 Temmuz 2023 Pazartesi 23:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- AB Liderler Zirvesi sonrasında açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, göçmen sorunu ile mücadele için AB'nin Türkiye'ye yeni ekonomik destek sağlayabileceğini söyledi. Miçotakis’in bu sözleri üzerine CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a; "Miçotakis'in Rüşvet teklifini reddedecek misiniz”  sorusunu sorarken, İngilizce olarak da Miçotakis'e; "Türkler AB'den sadaka istemiyor. AB'nin lejyoneri olmayı kabul etmiyoruz." mesajını gönderdi.

ERDOĞAN VE FİDAN'A KRİTİK SORU

Yücel, açıklamasında “Sayın @RTErdogan, kuvvetle muhtemel, Sayın @HakanFidan'ın da bulunacağı 11-12 Temmuz Vilnius NATO Zirvesi'nde Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in "Avrupa Birliği, düzensiz göçle mücadele için Türkiye'ye daha çok para verebilir" açıklamasına ne cevap vereceksiniz? Bu aleni #rüşvet teklifini reddedecek misiniz?” diye sordu.

MİÇOTAKİS'E MESAJ

Yücel, Miçotakis'i etiketleyerek, "Mr. @kmitsotakis, Turkish People don't want any alms from EU. If you don't want more irregular #immigrants in your countries, you have to review and restructure your Middle East Policy. We don't accept to be EU's legionnaire." mesajını gönderdi.

Çeviri: Türkler AB'den sadaka istemiyor. Eğer ülkelerinizde daha fazla düzensiz göçmen görmek istemiyorsanız Ortadoğu Politikanızı gözden geçirip yeniden yapılandırmak zorundasınız. AB'nin lejyoneri olmayı kabul etmiyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası