Ege Postası
Geri

CHP’li Yücel’den ‘ders ve namaz saatleri’ açıklamalarına tepki: Mıntıkanıza geri dönün!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve İzmir İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu’nun ders ve namaz saatlerine yönelik açıklamalarına CHP İzmir Milletvekili Av. Deniz Yücel, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. CHP’li Yücel, ‘Laik eğitim sistemimizi hedef alan bu söylemler Anayasamızın laiklik ilkesine ve 100 yıllık Tevhid-i Tedrisat Yasası’na açıkça aykırıdır. @OguzhanKadiogl ve @DIBAliErbas’a sesleniyorum: Mıntıkanıza geri dönün! Sizin işiniz milli eğitim sistemine burnunuzu sokmak değil. İmam böyle yaparsa cemaat ne yapmaz!’ dedi.
CHP’li Yücel’den ‘ders ve namaz saatleri’ açıklamalarına tepki: Mıntıkanıza geri dönün!
Haberler / Politika
10 Ağustos 2023 Perşembe 16:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Diyanet’in 4 Ağustos tarihli cuma hutbesinde tartışmalı hadislere yer vermesi ve cuma namaz saatine ilişkin açıklamları tartışmalara neden olmuştu.

Başkan Ali Erbaş’ın okuduğu hutbede, “Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz ibadetlerinden birisi olan cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım. İşyerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını cuma namazının vaktine göre düzenleyelim” denilmişti.

İzmir’de İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapan Kadıoğlu'nun ise “Gençlerin cuma namazına alışmalarının önünde en büyük engel eğitim sistemimizdir. Okullarda cuma namazlarını din dersi öğretmenleri kıldırmalı. Hutbeleri özel hazırlanmalıdır. Türkiye geneli olmasa da belirli illerde uygulamaya başlamalıdır” sözleri tepkiyle karşılanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve İzmir İl Müftü yardımcısı Kadıoğlu’na bir tepki de CHP İzmir Milletvekili Av. Deniz Yücel’den geldi. 

CHP’li Yücel sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

‘LAİK EĞİTİM SİSTEMİNİ HEDEF ALMIŞTIR’

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş,“Öğrenci kardeşlerimizin cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım. Ders programlarını cuma namazı vaktine göre düzenleyelim” demişti. İzmir İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu ise “Gençlerin cuma namazına alışmalarının önünde en büyük engel eğitim sistemimizdir” diyerek laik eğitim sistemini hedef almıştır. 

‘YOK ÖYLE BİR DÜNYA’

Hem Cumhuriyetimizin ve anayasamızın kurucu ilkeleriyle kavgalı olacaksınız hem laiklik düşmanı olacaksınız hem de  Cumhuriyetimizin sağladığı imkanlar sayesinde devlet kademelerinde görev yapacaksınız! Yok öyle bir dünya!

‘İMAM BÖYLE YAPARSA CEMAAT NE YAPMAZ’

Laik eğitim sistemimizi hedef alan bu söylemler Anayasamızın laiklik ilkesine ve 100 yıllık Tevhid-i Tedrisat Yasası’na açıkça aykırıdır. @OguzhanKadiogl ve @DIBAliErbas’a sesleniyorum: Mıntıkanıza geri dönün! Sizin işiniz milli eğitim sistemine burnunuzu sokmak değil. İmam böyle yaparsa cemaat ne yapmaz!

'MÜFTÜ YARDIMCISI LAİKLİĞİ UNUTTU'

Aydınlık Cumhuriyet’in ışığının memleketimiz üzerinde parlamasına mani olamadılar, olamayacaklar. Müftü yardımcısı laikliği unuttu: 'Namazı öğretmenler kıldırsın' 

İşte o paylaşım:

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası