Ege Postası
Geri

CHP’li vekillerden Başkan Eşki’ye destek açıklaması: Yaşananlar yeni bir iktidarın doğum sancısı!

İzmir’de Bornova Belediyesi’ne yönelik “bankamatik personel” soruşturması kapsamında, Belediye Başkanı Ömer Eşki dahil 4 kişi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Mahmut Tanal ve Umut Akdoğan, sürecin siyasi olduğunu savunarak Eşki’ye destek açıklaması yaptı.
CHP’li vekillerden Başkan Eşki’ye destek açıklaması: Yaşananlar yeni bir iktidarın doğum sancısı!
Haberler / Politika
9 Nisan 2026 Perşembe 20:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ŞİLAN KOCADAĞ/EGEPOSTASI- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Bornova Belediyesi’nde “bankamatik personel” iddiasıyla başlattığı soruşturmada, SGK raporları doğrultusunda aralarında Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin de bulunduğu 4 kişi “nitelikli dolandırıcılık” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla gözaltına alındı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Yeşilyurt Hizmet Binası’nda ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından Eşki ve 3 kişi, İzmir Adliyesi’ne sevk edildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ve Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Bornova Belediye başkanı Ömer Eşki’nin sevk edildiği İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

TANAL: BU KUMPASTIR, BAŞKANIMIZI ALACAĞIZ!

Tanal konuşmasında, “Bugün günlerden Perşembe. Bir günde ne oldu Türkiye’de? Bir, sabah erkenden Bornova Belediye Başkanımız gözaltına aldın. İki, Ankara il başkanımız gözaltına alınıp İzmir’e getirildi. Sanki Ankara’da adliye, polis, hâkim yok. Üç 170 bin oy farkıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne Bursalılar oy verdi. Mustafa Bozbey seçildi ve belediyeyi AKP’ye teslim ettiler. Peki bunlar bugün oldu da Bornova Belediye Başkanımızın gözaltına alınmasının sebebi ne? Bir şahsın SGK üzerinden belediyeye giriş yapması ve güya işe gelemden maaş aldığı ve kamu zararı olduğu iddiası. Bunlarda ahlak varsa, bunlarda kalemin ucu kadar vicdan varsa, başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bankamatik kaç personel var onu araştırsınlar. Kaç tane bakanlık varsa bankamatik personelleri araştırsınlar. Üç, AKP’li belediyelere o bankamatik kartlı personeli araştırsınlar. Burada hukuk devleti diyor ki; ‘siz seçici s-davranamazsınız’. Şu anda Ömer başkanımıza uygulanan hukuk bakanların hepsine uygulansa TBMM’ye uygulansa bu ülkedeki AKP’li belediye başkanlarının en azından her yerde bin 2 bin personelinin cezaevinde olması lazım, meclis başkanının, bakanlarının cezaevinde olması lazım. Biz AKP’li belediyelere uygulanan hukuk neyse CHP’li belediyelere de aynı hukukun uygulanmasını istiyoruz. Burada amaç kamu zararı, yolsuzlukla mücadele değil. Tek amaç var. CHP Türkiye’nin birinci partisi, iktidara doğru yürüyor. İktidar yürüyüşünü engellemek için bu şekilde hukuksuz operasyonlarla iktidar yürüyüşü kesilmek isteniyor. Şair diyor ki ‘çiçeklerin hepsini koparsanız da baharın gelişini engelleyemezsiniz’. Belediye başkanının vicdanı rahat. Bu kumpastır. Bu siyasi bir operasyondur. Başkanımızı alacağız” ifadelerini kullandı. 

AKDOĞAN: YAŞANANLAR YEPYENİ BİR İKTİDARIN DOĞUM SANCISI!

Akdoğan ise, “Son derece nitelikli, direngen bir eylem sürerken, gözler İzmir’e çevrilmişken bu direnişin mukavemetini kırmak üzere CHP’nin Ankara İl Başkanı’nı jandarma marifetiyle İzmir’e getirmek dahil İzmir’deki algıyı dağıtmaya çalıştılar. Çünkü İzmir’deki bu direnişin kabul edilebilir, iktidar açısından anlatılabilir tarafı yoktu. Bu yaşadıklarımızın tümü yepyeni bir iktidarın doğum sancısıdır. Kimse merak etmesin, kimse endişeye kapılmasın. Bugün Ömer Başkan’ımızla olan durum kendisi tarafından da açıklanmış, doğrularına doğru, yanlışlarına yanlış denmiştir. Davet edilmiş, gelmiş, ifadesini vermiştir. Şimdi savcılıkta ifadesini verecektir. Ömer Başkan’ı sevenlerin bilgisi olsun, herhangi bir olumsuz muamele olmamıştır. Sorular sorulmuştur. Tutanakları inceledik. İncir çekirdeğini dolduracak bir şey yoktur. Prosedür tamamlandıktan sonra başkanımızı alacağız. Bornova’ya Bornovalılara İzmirlilere hizmet etmeye devam edecek. Biz şimdi Meslek Fabrikası’nın önüne gidiyoruz. O direnişe destek vermek için ateş başında bağlamalarımızla olacağız. Türkülerin sesini İzmir adliyesine göndereceğiz, başkanımız duyacak. Buca’da ifade veren Ankara İl Bakanı’mız Ümit Erol duyacak, Silivri’de cumhurbaşkanı adayımız ve yol arkadaşlarımız duyacak, İzmir duyacak ve Ankara’daki bir grup kötücül akıl sahibi olacak. Hepiniz direncinizi sürdürün. İzmir’e, Meslek Fabrikasına sahip çıkmaya devam edin. Güzel günler çok yakın, her şey çok güzel olacak” dedi.

İzmirliler coşkuyla karşıladı: Bornova Belediye Başkanı Eşki adliyede!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası