Ege Postası
Geri

CHP’nin 81 il başkanı Özel’e desteğini açıkladı, Kılıçdaroğlu’na çağrı yaptı

CHP’nin 81 il başkanı, partide değişimin yaşandığı kurultay soruşturmasıyla ilgili “İktidar güdümündeki siyasallaşmış yargının aparatları partimiz hakkında ne karar verirse versin; adına kayyum da deseler, butlan da deseler, 81 il başkanımız bu kararı tanımayacaktır” açıklamasını yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e destek açıklayan başkanlar, Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Butlan ve kayyum tartışmalarına karşı çağrımızdır. Ülkemizin ikinci kurtuluş mücadelesini verdiğimiz bugünlerde hepimize düşen görev birlik içerisinde partimize yönelik kuşatmayı dağıtmak ve partimizi iktidara taşımaktır” dedi.
CHP’nin 81 il başkanı Özel’e desteğini açıkladı, Kılıçdaroğlu’na çağrı yaptı
Haberler / Politika
19 Haziran 2025 Perşembe 19:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP’nin 81 il başkanı, partide değişimin gerçekleştiği kurultayla ilgili dava sürecini değerlendirmek için Ankara’da bir araya geldi. 

Başkanlar, CHP genel merkezinde ortak imza ile bir açıklama düzenledi. Başkanlar adına açıklamayı CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol okudu. 

CHP’nin kurultaylar partisi olduğu belirtilen bildiride “CHP, iktidar eliyle dizayn edilecek bir parti değildir. CHP, siyasallaşmış yargı oyunlarıyla ve siyaset mühendisliğiyle rotası belirlenecek, şantaj ve tehditle dize getirilecek parti değildir. CHP örgütleri olarak, asla halkımızın vicdanıyla ters düşecek yerde durmadık, durmayacağız” denildi. CHP lideri Özgür Özel’e destek verilen bildiride “İktidar güdümündeki siyasallaşmış yargının aparatları partimiz hakkında ne karar verirse versin; adına kayyum da deseler, butlan da deseler, 81 il başkanımız bu kararı tanımayacaktır. Tüm il başkanlarımız 38. Olağan Kurultay ve 21. Olağanüstü Kurultay iradesinin yanında yer alacaktır. Üye ve delege iradesiyle seçilmiş gerçek yönetimi esas alacaktır” ifadeleri yer aldı.

KILIÇDAROĞLU’NA ÇAĞRI

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da çağrı yapılan açıklamada “Butlan ve kayyum tartışmalarına karşı Önceki Dönem Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, önceki dönem Genel Başkanlarımıza, milletvekillerimize, partimizde görev yapmış ve yapmakta olan tüm yöneticilerimize ve büyük örgütümüze çağrımızdır. Ülkemizin ikinci kurtuluş mücadelesini verdiğimiz bugünlerde hepimize düşen görev birlik içerisinde partimize yönelik kuşatmayı dağıtmak ve partimizi iktidara taşımaktır. Biz buradayız, omuz omuzayız. Demokrasinin kalesine, baba ocağımıza sahip çıkıyoruz. CHP halkın partisidir, gücünü halktan alır. Şanlı tarihimizden bildiğimiz üzere; halkın gücü, sarayın fermanlarını yırtıp atacak kadar büyüktür” denildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası