Ege Postası
Geri

CHP’yi rahatlatan haber: Gürsel Erol aklandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Gürsel Erol, mahkeme tarafından aklandı.
CHP’yi rahatlatan haber: Gürsel Erol aklandı
Haberler / Politika
14 Kasım 2013 Perşembe 14:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA -  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın çalışma arkadaşlarından Gürsel Erol'un yargılandığı dava sona erdi. Mahkeme, Gürsel Erol hakkındaki suçlamanın yersiz olduğuna karar verdi.Tunceli'deki bir inşaat ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla yargılanan ve 2 yıl hapis cezası alan Gürsel Erol, mahkemeden gelen kararla birlikte rahat bir nefes aldı. Erol, yargılandığı davadan 2 yıl hapis cezası almış, Yargıtay dosyanın yeniden incelenmesi talebiyle dosyayı Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi'ne yollamıştı.
 Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi, dosyada yer alan iddiaları yeniden inceledi ve Gürsel Erol hakkında karar verdi. Yerel mahkeme, dava dosyasına konu olan ''kamu zararı''nın oluşmadığına kanaat getirdi ve hapis cezasını da ortadan kaldırdı. Böylece, dava düşmüş oldu.
 Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı üzerine görüşlerini sorduğumuz Gürsel Erol, ''Anayasa Mahkemesi'ne yapmış olduğum kişisel başvuru süreci devam ediyor. Haksız bir ceza almıştım. Avukatlarımla görüşecek ve gerekirse maddi - manevi tazminat davası açacağım'' dedi.
 Öte yandan, CHP kongreleri sürecinde Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine sahada aktif rol alan Gürsel Erol'un önündeki ceza engelinin kalkmasıyla birlikte aktif siyasete girme ihtimali de güçlendi. Erol'un yargılanması sürecinde, CHP içindeki birçok kişi, Kılıçdaroğlu'nu Erol'un dosyası üzerinden eleştiriyordu. Erol'un davasının düşmesiyle birlikte, Kılıçdaroğlu da rahatlamış oldu. (Gercekgündem)
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası