Ege Postası
Geri

CNN International: Erdoğan hazır!

Dünya basını Ankara'daki yeni ittifakları sayfasına taşıdı, 'Türkiye'de seçim zaferi siyasi yelpazede her yere yayılan milliyetçilerin' başlığı atıldı. İlk turdan önce yayımladığı skandal kapakla gündeme gelen Fransız Le Point dergisi, bu kez 'Deprem kurbanları Erdoğan'a inançlarını koruyor' diyor.
CNN International: Erdoğan hazır!
Haberler / Dünya
25 Mayıs 2023 Perşembe 12:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna artık yalnızca üç gün kaldı, Ankara'da kurulan yeni ittifaklar dünya tarafından yakından izleniyor. CNN International ve Independent gibi yayın kuruluşları ise ikinci tur tahminlerini sayfalarına taşıdı.

İngiliz The Guardian gazetesi, 'Aşırı milliyetçi lider cumhurbaşkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu'dan yana' başlığıyla sunduğu haberde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın ikinci tur kararını okurlarına aktardı.

Kılıçdaroğlu ve Özdağ'ın tüm sığınmacıları bir yıl içinde sınır dışı edeceklerini duyurduğunu belirten The Guardian, yanı sıra kayyım atanan belediye başkanlarına dair de bir anlaşma olduğunu kaydetti.

"Kılıçdaroğlu'na can simidi olan Kürt desteğine bir darbe niteliğinde bir karar alarak, Türkiye'nin güneydoğusundaki Kürt belediye başkanlarını görevlerine iade etmeme konusunda da anlaştılar" diyen gazete, muhalefet adayının ilk turdaki yenilginin ardından göçmen karşıtı söylemlerini ikiye katladığı yorumunu yaptı.

'Göçmen karşıtı lider Erdoğan'ın rakibini destekliyor' başlığını atan BBC de, Ümit Özdağ'ın açıklamalarına yer verdi. BBC'ye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk turda oyların neredeyse yarısını alarak Pazar günkü seçimlerin favorisi olma özelliğini sürdürüyor.

Alman Deutsche Welle 'Göçmen karşıtı lider Erdoğan'ın rakibine destek oluyor' derken, Yunan Kathimerini ise 'Türkiye'de göçmen karşıtı partinin lideri ikinci turda Erdoğan'ın rakibine destek veriyor' başlığını seçti.(MİLLİYET)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası