Ege Postası
Geri

Çam'dan çarpıcı 'Kanal İstanbul' çıkışı

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Kanal İstanbul Projesiyle Montrö Boğazlar Sözleşmesinin delineceğini, yok edileceğini belirtti.
Çam'dan çarpıcı 'Kanal İstanbul' çıkışı
Haberler / Politika
8 Nisan 2016 Cuma 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Torba kanun olarak bilinen 273 sıra sayılı Kanun Tasarısı'nın Meclis’te görüşüldüğü sırada Cumhuriyet Halk Partisi adına söz alan Çam, 33 maddelik torba kanunda düzenlenen Mera Kanununun kapsamındaki Kanal İstanbul projesinin ülkeye ve İstanbul’a yapılacak en büyük ihanet olduğunu söyledi. Projenin yerinin bile belli olmadığını ifade eden Çam, “Avrupa Yakası'nda olduğu kesin ama tam olarak yeri belli değil, ‘su yolu’ adı altında bir kanal projesi yapılacak. Bu, İstanbul'un tamamen katledilmesinden başka bir şey değildir. Peki bu kanal projesi kime hizmet edece? Projenin geçeceği güzergâhların tamamı önümüzdeki günlerde imara açılacak. 16 Mart’ta Fransa Cannes'da bir emlak fuarı açıldı. Bu emlak fuarına Türkiye'den, TOKİ dâhil olmak üzere, birçok firma ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız da katıldı. O yapılan emlak fuarında yabancılara İstanbul pazarlandı. İstanbul'da Kanal İstanbul'un geçeceği güzergâhtaki alanların ne büyük rantlar getireceğiyle, ne büyük imkânlar tanıyacağıyla ilgili sunumlar gerçekleştirildi ve oralar şimdi pazarlanıyor. Bunu yapmak tarihe ihanettir!” dedi.

CUMHURİYET KAZANIMLARI ORTADAN KALDIRILIYOR!

Kanal İstanbul projesi ile ülke güvenliğiyle ilgili de önemli tavizler verileceğini savunan CHP’li Çam, şunları söyledi: “Montrö Sözleşmesi çerçevesinde Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler savaş gemilerini ancak izinle sokabiliyor, eğer o izin yoksa bu Boğaz'dan geçemezler ama yapılacak olan kanalla, burada, Montrö Sözleşmesi delinecek, yok edilecek, baypas yapılacak ve istenilen savaş gemileri buraya girip burada kalabilecek. Bu, Montrö Sözleşmesi'nin tasfiye edilmesi, yok edilmesidir; bu, cumhuriyetin kazanımlarının ortadan kaldırılmasıdır. Kısacası şunu söylemek gerekir: Kanal İstanbul bir çılgın projenin ötesinde belki ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür. Çünkü, Karadeniz ve Marmara Denizi, Ege'ye açılan denizlerle birlikte Türkiye'nin en önemli bölgelerinden bir tanesidir. Buranın tahrip edilmesi ve buranın yağmalanması, buraya plazaların, gökdelenlerin dikilmesi ve birtakım insanların daha şimdiden arsa spekülatörlüğüne soyunmuş olması bu ülkenin kaynaklarının ve bir tarihin yağmalanmasıdır. Buna izin vermememiz gerekiyor.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası