Ege Postası
Geri

Cam filmini söktürenlerin yaptıkları masraf ne olacak'

Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle araçlarda cam filmi ve renkli cama yeniden yasak gelmişti. Bunun üzerine bazı vatandaşlar getirilen yasayı çiğnememek adına gidip araçlarındaki cam filmini söktürdü. Dün ise partisinin milletvekilleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan cam filmi hakkında "Yanlış yaptılar, düzeltmeleri için talimat verdim" dedi. Peki bu durumda ceza ödememek için cam filmini söktüren vatandaşlar ne yapaca? İşte cevabı...
Cam filmini söktürenlerin yaptıkları masraf ne olacak'
Haberler / Güncel
10 Kasım 2017 Cuma 14:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle bir araya geldi. Otomobillerdeki cam filmi yasağıyla ilgili olarak konuşan Erdoğan, “Yasak yanlış, mağduriyet olmamalı, gerekli düzenlemenin yapılması için talimat verdim” dedi. Peki daha önce getirilen yasaya uyum sağlayan vatandaşın yaptığı masraf ne olaca? Bizde sozcu.com.tr olarak konuyu uzmanına sorduk.

HUKUK YOLU KAPALI

Avukat Cenk Söbe Sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada “Cam filmine yasak geldiği andan itibaren bazı vatandaşlar ceza ödememek için filmlerini çıkardı. Ancak vatandaş yaptıkları masrafları hukuk yolu ile talep etmesi çok mümkün olmayacaktır. Bununla ilgili mevzuatta herhangi bir madde yok. Bu yapılan masrafın tazminat giderimi ile ilgili bir durumda yok.” dedi.

VATANDAŞ YAPTIKLARI MASRAF İLE KALACAK

Yapılan bu masrafların vatandaşın kendi cebinden çıkacağını söyleyen Söbe” Vatandaşın yapılan bu masrafı  temin etmesi gibi bir durum söz konusu değil. Mecliste  bu yapılan masraflarla ilgili herhangi bir düzenleme yok.  cam filmini çıkaran kişiler yaptıkları masraf ile kalacaklar” dedi.

YASAK DAHA KALKMADI

Diğer bir avukat Miray Erakman ise sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada “Şimdi hali hazırda daha yasak kalkmadı. Sadece söylem üzerinde var. Vatandaşın yaptıkları masraflarla ilgili paralarını geri almalarını çok zannetmiyorum. Sonuçta geçmiş dönemde yapılmış bir uygulama ve vatandaşta o dönemin şartlarına göre cam filmini kaldırdı. Bu yapılan masrafın temin edilmesi söz konusu değil. Eğer devlet tarafından bu konu ile ilgili bir kanun getirilirse işte o zaman bir şeyler olabilir.  Ancak şu aşamada yapılan masrafların iadesi pek mümkün gözükmüyor.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası