Ege Postası
Geri

Çam'ın hem umudu, hem mesajı var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş görüşmeleri kent gündemine oturdu. Kördüğüm olan görüşmelerle ilgili CHP İzmir’in sendika kökenli Milletvekili Musa Çam’dan önemli mesajlar geldi. Sendikanın geçtiğimiz hafta ansızın gerçekleştirdiği şoförlerin 2 saat sefere çıkamaması eylemini, “Amaç mağduriyet yaratmak değil süreci kamuoyuna duyurmak” olarak yorumlayan Çam, “Sendika ve Büyükşehir arasında görüşmeler sürüyor. Olumlu sonuçlanmasına yönelik umutluyum. Masaya çözeceğim diye otururlarsa el sıkışılır ancak ‘ben ne dersem o olur’ mantığıyla oturulursa sorun çözülmez” dedi.
Çam'ın hem umudu, hem mesajı var!
Haberler / Politika
23 Temmuz 2013 Salı 15:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Kentte gözler İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş görüşmelerine çevrildi. Büyükşehir ile DİSK arasında krize neden olan İZELMAN ve İZENERJİ şirketlerindeki işçilerle ilgili toplu sözleşme görüşmelerinde taraflar henüz uzlaşamaması kritik saatleri de beraberinde getiriyor.
Genel grev kararının 26 Temmuz olarak belirlendiği iki şirkette toplu eylem öncesi sendika geçtiğimiz günlerde ‘ansızın’ bir eylem gerçekleştirmiş ve bir aydır direksiyon başında kıyafet ve sakal protestosu yapan şoförler saat 06:00-08:00 arası sefere çıkmamıştı. Sendika Büyükeşhir Belediyesi’ni ve Başkan Kocaoğlu’nu hedef alırken, Kocaoğlu da eyleminin doğrudan İzmirlileri cezalandırmak anlamına geldiğini söylemişti. İki gündür devam eden görüşmelere DİSK Genel Başkanı Kani Beke da katılırken henüz sonuç alınamadı.
26 Temmuz’a sayılı saatler kala iki taraf arasında görüşmeler sürerken CHP'nin sendika kökenli vekili Musa Çam’dan süreçle ilgili önemli açıklamalar geldi.

“AMAÇ MAĞDURİYET DEĞİLDİ”
Kocaoğlu’nun tepki gösterdiği kentte bir çok İzmirlinin de ‘mağdur olduk’ dediği 2 saatlik eylem için sendikayı haklı bulan Çam, “ Sendikaların işçilerin toplu iş görüşmeleri sürecinde ellerinden tek silahı eylemdir. Grevdir…Başka hiçbir dayanakları yoktur. İşçiler 2 saat eylem gerçekleştirmişlerdir. Karşı tarafa bildirilmesi söz konusu değildir. Yapılan bir uyarıydı. Amaç mağduriyet yaratmak değil süreci kamuoyuna duyurmaktı” dedi.

“UMUTLUYUM”
Görüşmelerde kanuni sürecin 26 Temmuz da son bulacağının altını çizen Çam, “ Bu sürece kadar masa başında uzlaşılmazsa kanunların sendikaya zorunlu verdiği 60 günlük süre doluyor. Sendika yetkisini kaybetmemek üzere greve çıkma mecburiyetinde kalacak. Gönlüm 26’sına kadar sürecin mutlu tamamlanmasıdır. Sendika ve Büyükşehir arasında görüşmeler sürüyor. Olumlu sonuçlanmasına yönelik umutluyum” ifadelerini kullandı.

‘BEN NE DERSEM O OLUR’ DENİRSE ÇÖZÜLMEZ
Kendisine CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğulu’ndan görüşmelerle ilgili bir ‘arabuluculuk’ talebi gelmediğini ifade eden Çam, “ ben kendime vazife görüp bir talep gelmeden arabuluculuk yapamam.Talep olursa da sonuna kadar gayret gösteririm. Masaya çözeceğim diye otururlarsa el sıkışılır ancak ‘ben ne dersem o olur’ mantığıyla oturulursa sorun çözülmez” dedi.

SON TEKLİF NE OLMUŞTU'
Belediye toplu sözleşme görüşmesinde yüzde 100 maaş alanlara yüzde 8, yüzde 40 eksik alanlara yüzde 12, yüzde 20 eksik alanlara yüzde 10 zam teklif etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası