Ege Postası
Geri

Camcıyı, kaza borcunu ödemek için öldürmüşler

Bursa'da, dün cam atölyesi sahibini öldüren iş yeri çalışanı ve 2 arkadaşı, emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar, polise verdikleri ifadelerinde, bir süre önce kiraladıkları otomobille kaza yaptıklarını,...
Camcıyı, kaza borcunu ödemek için öldürmüşler
Haberler / Güncel
16 Nisan 2013 Salı 14:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa'da, dün cam atölyesi sahibini öldüren iş yeri çalışanı ve 2 arkadaşı, emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar, polise verdikleri ifadelerinde, bir süre önce kiraladıkları otomobille kaza yaptıklarını, kazadan kaynaklanan 3 bin liralık borcu ödemek için de camcı Savaş Aygün’ü bayıltıp gasp etmeyi planladıklarını itiraf etti. İş yeri çalışanı olan cinayet zanlısı Muhammet A., “Kendisinden borç istedim, 100 lira verdi, biz de gaspı planladık.” dedi.

Muhammet A. (18), Murat Y. (18), Mert D. (18) ve arkadaşları, geçtiğimiz günlerde bir araç kiraladı. Gezmeye çıkan gençler, kaza yaptı. Kazada araçta maddi hasar meydana geldi. Borcu ödemek için Muhammet A., patronu olan camcı Savaş Aygün’den borç istedi. İddiaya göre, Aygün, Muhammet A.’ya 100 lira verdi. Muhammet A., arkadaşlarının kaza borcunu ödemek için iki arkadaşıyla buluştu. İddiaya göre, Muhammet A., patronunda çok para olduğunu belirterek, ‘bayıltıp, parasını gaspedelim’ dedi. Bunun üzerine önceki akşam saatlerinde iş yerine giren Muhammet A., Murat Y. ve Mert D. (18), Savaş Aygün’ü beklemeye başladı. Saat 06.37 sıralarında iş yerine gelen Savaş Aygün’ü dört bıçak darbesiyle yaralayan zanlılar, Aygün’ün kafasına da levye ile vurdular. Aygün’ün cebinden aracının anahtarını ve telefonunu alan üç kafadar, araçta, içerisinde bin 775 TL ve çek koçanı olan çantayı gaspetti.

"IŞIĞIN ŞALTERİNİN YERİNİ SADECE ÇALIŞANLAR BİLİR"

Zanlılar olay yerinden kaçarken, iş yerine gelen çalışanlar patronlarının cansız bedeniyle karşılaştı. Olayın ardından çok yönlü soruşturma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, iş yeri çalışanlarını araştırdı. Ekipler, çevredeki iş yeri güvenlik kameralarından cam atölyesinin ışıklarının gece saatlerinde yandığını belirledi. Bir iş yeri çalışanının, “Gece lamba yandıysa, ışığın açılmasını sağlayan şalterin yerini herkes bilemez. Sadece burada çalışanlar ışığı açabilir, çünkü şalter iş yerinin arkasında.” dedi. Bunun üzerine şüpheleri iş yeri çalışanlarına yönelten cinayet masası ekipleri, olayı kısa sürede çözdü. İş yeri çalışanı Muhammet A.’nın işe gelmediğini belirleyen ekipler, 8’i erkek, 12 kardeşi bulunan Muhammet A.’nın eve kanlı montunu bıraktığını belirledi. Görükle Mahallesi’ndeki günlük kiraya verilen ‘apart’ diye tabir edilen evleri kontrol eden ekipler, kaçmaya çalışan Muhammet A. ve iki arkadaşını gözaltına aldı.

"KAZA BORCUNU ÖDEMEK İÇİN ÖLDÜRDÜK"

Olayla ilgili polise ifade veren Muhammet A., “Kısa bir süre önce arkadaşlarım kiraladıkları araçla kaza yaptılar. Araç hasarlı olunca, 3 bin liraya ihtiyacımız oldu. Kazadan doğan borcu ödemek için patronum Savaş Aygün’den borç istedim. Kendisi bana, 100 lira verdi. Çok parası olduğunu biliyordum. Arkadaşlarımla böyle bir plan yapıp, Savaş Aygün’ü bayıltıp gasp edecektik. Niyetimiz bayıltmaktı.” dedi. Zanlıların üzerinden bin 575 lira para ile kiraladıkları apart ev için ayırdıkları 200 TL çıktı.

Öte yandan, Muhammet A.’nın kardeşleri Ali ve Savaş’ın da aynı camcıda çalıştığı, Savaş A.’nın geçtiğimiz aylarda vatani görevini yapmak için işten ayrıldığı belirlendi. Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulamaları tamamlanan Muhammet A., Mert D. ve Murat Y., ‘Tasarlayarak adam öldürmek, bıçaklayarak öldürmek suretiyle gasp’ iddiasıyla adliyeye sevkedildi. Zanlılar, kendilerini görüntülemek isteyen gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası