Ege Postası
Geri

Can Dündar için bir beraat, bir erteleme

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, yargılandığı bir başka dava nedeniyle bugün hakim karşısına çıktı. Dündar için, 'tekzip yayınlamama' davasında beraat kararı çıktı. Dündar'ın yargılandığı ikinci dava 3 Şubat 2016 tarihine ertelendi. Mahkeme heyeti, üçüncü dava için ara verdi.
Can Dündar için bir beraat, bir erteleme
Haberler / Güncel
17 Aralık 2015 Perşembe 14:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'MİT TIR’ları ile ilgili haberi nedeniyle tutuklanan Can Dündar, '25 Aralık soruşturması' ile ilgili haberleri nedeniyle hakim karşısına çıktı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki duruşma öncesi CHP’li milletvekilleri, sanatçılar ve meslektaşları destek için adliyeye geldi.

Saat 11.00’de başlaması gereken duruşma, yaklaşık bir saat gecikmeyle 12.05'te başladı. Can Dündar, duruşma salonuna alkışlar eşliğinde alındı. Dündar için, 'tekzip yayınlamama' davasında beraat kararı çıkarken, yargılandığı ikinci dava 3 Şubat 2016 tarihine ertelendi. Mahkeme heyeti, üçüncü dava için ara verdi.

DÜNDAR'A DESTEK AÇIKLAMASI
Öte yandan Can Dündar'a destek vermek için İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri adliye önünde açıklamalarda bulundu. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, “Meslektaşınız Can Dündar'ın hapiste geçirdiği yaklaşık 3 hafta sonunda ilk defa özgürlükleri bir davada, bir mahkeme salonunda selamlaşmasını izlemek üzere geldik. Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluğu haksızdır, yersizdir, hukuksuzdur. Umudumuz Can'ın bu davadan berat ettiği gibi Silivri'deki tutukluğunun da en kısa zamanda sona ermesidir" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası