Ege Postası
Geri

Çanakkale Şehitliği'nde şehit ailelerine iftar verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Çanakkale Müdürlüğü tarafından Çanakkale Şehitliği'nde düzenlenen iftar programında şehit yakınları, koruyucu aileler ve dezavantajlı bireyler bir araya geldi. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda bulunan...
Çanakkale Şehitliği'nde şehit ailelerine iftar verildi
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2013 Salı 00:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aile ve Sosyal Politikalar Çanakkale Müdürlüğü tarafından Çanakkale Şehitliği'nde düzenlenen iftar programında şehit yakınları, koruyucu aileler ve dezavantajlı bireyler bir araya geldi.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda bulunan Şehitler Abidesi önündeki tören alanında düzenlenen iftar programına Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay, Aile Sosyal Çanakkale Müdürü Ersin Fırat, daire müdürleri, şehit aileleri, koruyucu ailer ve dezavantajlı bireyler katıldı. Akşam ezanından önce dua okundu. İftar vakti okunan ezanla birlikte masalarda yerini alan vatandaşlar iftarını açtı.

İftar programı hakkında bilgi veren Ersin Fırat, "Aziz şehitlerimizin torunları, korumaya muhtaç kimsesiz yavrularımıza sıcacık yuvalarını açan koruyucu ailelerimiz ve engelli bireylerin temsilcileri ile birlikte bir iftar programı düzenledik. Burada düzenlememizin amacı, 98 yıl önce şehit dedelerimizin kanları ile yoğrulmuş, bu topraklarda bu mübarek Ramazan ayında iftar etmek ayrı bir önem taşıyor." dedi.

Vali Çınar ise şehitliklerin önemine değinerek, "Bugün bulunduğumuz mekan itibarı ile tarihte yaşanan olayların anlamı itibarı ile, içinde bulunduğumuz Ramazan aynın anlamı itibarı ile ve burada insanların şehit torunlarının olmalarının anlamını birleştirdiğimiz zaman hakikatten müstesna bir an yaşıyoruz. Cenab-ı Allah tuttuğumuz oruçları ve duaları kabul etsin." şeklinde konuştu.

İftara Ezineli Yahya Çavuş'un torunu kızı Hamiyet Yavuz da katıldı. Yavuz, bu akşam çok duygulandığını söyledi. Yahya Çavuş'un torunu Mustafa Canbaz ise Ezineli Yahya Çavuş'un birinci kuşak torunu olduğunu belirterek, "Dedemiz 98 yıl önce bu topraklarda büyük bir mücadele vermiş. Onların mücadele verdiği bu topraklara gelip burada da bizi ailece çok gururlandırıyor." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası