Ege Postası
Geri

Canlı bombalar etkisiz hale getirildi

Katalan polis kaynakları Cambrils'te 4 terör şüphelisinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Audi A3 içindeki saldırganların üzerlerinde bomba aparatlarının olduğu açıklandı.
Canlı bombalar etkisiz hale getirildi
Haberler / Dünya
18 Ağustos 2017 Cuma 09:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Barcelona kentinde 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası kentin güneyinde bulunan Cambrils kasabasında bir operasyon gerçekleştirildiği duyuruldu.

Reuters’ta yer alan habere göre; Katalan polis kaynakları Cambrils’te terörle bağlantılı olduğundan şüphelenilen 4 kişinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Kentin 120 kilometre güneyinde bulunan Cambrils kasabasında düzenlen operasyonda “4 saldırganın öldürüldüğünü” açıklandı.

Emniyet yetkilileri bu kişilerin ikinci bir saldırı hazırlığında olduklarını da söyledi. Barcelona polisi saldırıyla ilgili verdiği son bilgide kamyonetin sürücüsünün saldırının ardından olay yerinden kaçtığını açıklamıştı.

Katalan polisi Barcelona'nın dışındaki Cambrils'teki ikinci saldırı girişimi hakkında da bir açıklama yaptı.Açıklamada, “Teröristler Audi A3 ile insanlara çarpa çarpa geldi ve kontrol noktasında durmayarak polise saldırdı. Bir çatışma yaşandı. 1'i polis olmak üzere 7 kişi yaralanırken, araçtaki 5 zanlının bir saldırı hazırlığında olduğu ve üzerlerinde canlı bomba kemerlerine benzer bir aparat vardı” ifadesini kullanıldı. Yetkililer, “Cambrils'teki saldırı ile Barcelona'daki saldırının benzer olduğunu anlamaya çalışıyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası