Ege Postası
Geri

Canpolat: Neden önlem almadınız'

CHP PM Üyesi Cemal Canpolat yaptığı yazılı açıklamada Ankara’nın en işlek yerlerinden birinde on binlerce kişinin bulunduğu alanda önlem alınmamasını eleştirdi.
Canpolat: Neden önlem almadınız'
Haberler / Politika
12 Ekim 2015 Pazartesi 11:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara'da Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı sonrası 97 kişi yaşamını yitirirken ülke yasa boğuldu.
CHP PM Üyesi Cemal Canpolat yaptığı yazılı açıklamada Ankara’nın en işlek yerlerinden birinde on binlerce kişinin bulunduğu alanda önlem alınmamasını eleştirdi.
Canpolat açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
“Yine içimiz yandı, yüreklerimiz dağladı. Kelimelerin anlamsızlaştığı, ifadelerin anlaşılamayacağı acıların yine büyüğünü yaşıyoruz toplum olarak.
Ankara’da ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için ‘Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi’ ilkesiyle bir araya gelenleri hedef alarak, meydanı kana buladılar. Henüz ağıtı yakılmamış Kanlı 1 Mayıs’ta, Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta, Gazi’de ve Suruç’ta olduğu gibi yine aynı karanlık zihniyet, saltanatlarını yürütebilmeleri adına; halkı sindirmek ve ülkeyi istedikleri gibi yönetebilecek kaos ortamını yaratmak için, canlarımızı hedefe koyarak, karanlık emellerine ulaşmaya çalışıyorlar.
Bir zamanlar “Ortadoğu'da kuş uçsa kanat çırpsa haberimiz olur” diye övünenlere soruyorum: Kendi ülkende ‘Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi’ demek için, Türkiye’nin dört bir yanından eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamayı düşleyen gencecik fidanlar neden katledildiler'
Ülkenin huzuru için yüreğinde, nefeslerinde barışın can suyunu meydanlara taşıyan, barış güvercini olmak isteyen canların suçları neydi'
Ankara’nın en işlek yerlerinden birinde on binlerce kişinin bulunduğu alanda, barış çağrısı mitingi yapılıyorken buna neden önlem almadını? Neden barış güvercini olmak için alanda bulunan canların paramparça olmasına müsaade ettini? Neden bu katliamı öngöremediniz'
Bu ülkede devreye sokulmuş provokasyonları devam ettiren; karanlığı ve karanlığı yaratanları, en ufak insani değerden nasibini almamış katiller sürüsünün gerçekleştirdiği katliamı nefretle kınıyor, CHP Malatya Gençlik Kollarımızdan kaybettiğimiz 11 CANIMIZ ve kaybettiğimiz tüm CANLARIMIZA Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet, barıştan, kardeşlikten, özgürlükten yana herkese başsağlığı, ayrıca yaralılara acil şifalar dilerim.
Unutulmasın ki; canlarımızı, yoldaşlarımızı katleden alçaklara bu zemini hazırlayan politikaları uygulayanların tarih önünde hesap verme vakti gelecektir.
Eşit,demokratik bir ülkede yaşamaktan vazgeçmemek için, barış ve demokrasi mücadelesi konusundaki kararlılığı, yitirdiğimiz canları unutmadan “İnadına barış, inadına demokrasi” seslerini; korkmadan, yılmadan yükseltmeye devam edeceğiz.”
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası