Ege Postası
Geri

Celal Bayar Üniversitesi'nin öğrenci sayısı 40 bini geçti

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)'nin öğrenci sayısının 40 bin aştığı bildirildi. CBÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, "Bu sene 11 bin 72 yeni öğrenci ÖSYM ile yerleştirildi. Lisans bölümlerinde hemen hemen hiç kontenjan...
Celal Bayar Üniversitesi'nin öğrenci sayısı 40 bini geçti
Haberler / Güncel
2 Ağustos 2013 Cuma 17:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)'nin öğrenci sayısının 40 bin aştığı bildirildi. CBÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, "Bu sene 11 bin 72 yeni öğrenci ÖSYM ile yerleştirildi. Lisans bölümlerinde hemen hemen hiç kontenjan boşluğu yaşanmazken az sayıda kontenjan boşluğu önlisans programlarında oluştu. Üniversite kontenjanlarında yüzde 87,5 doluluk oranına ulaşıldı." denildi.

CBÜ, bu yıl 21 yeni önlisans ve lisans bölüm veya programla öğretime devam edecek. Yeni açılan Biyomühendislik, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümleri, tamamen İngilizce eğitim yapacak. Yeni açılmalarına rağmen Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Yazılım Mühendisliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Rekreasyon, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Sosyal Hizmet bölümleri, büyük rağbet görerek kontenjanlarını doldurdu. Uzaktan eğitimde bölüm sayısı ikiden yediye çıktı. Kamu Yönetimi Lisans, Çocuk Gelişimi Önlisans, İş Sağlığı ve Güvenliği Önlisans programlarına öğrenci alındı. Lisansüstünde yeni açılan uzaktan eğitim bölümleri ise Mühendislik Yönetimi ve Sağlıkta İletişim oldu.

Uzaktan eğitim programlarının güçlendirilmesiyle üniversiteye gelemeyeceklere de internetten eğitim verilmesi hedefleniyor. Böylece bu yıl kurulan Teknoloji Fakültesi'ne öğrenci alındı. Hedef, yeni fakülte bölüm ve programlarıyla eğitim çeşitliliği ve kalitesini arttırmak, ileride 50 bin öğrenci sayısına ulaşmak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası