Ege Postası
Geri

Cemil Çiçek: TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değişmesi olumlu

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, darbeye yasal dayanak teşkil eden TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesinin olumlu bir adım olduğunu söyledi.Ankara AKM'de düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günleri'ne katılan Çiçek, gazetecilerin...
Cemil Çiçek: TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değişmesi olumlu
Haberler / Politika
27 Haziran 2013 Perşembe 14:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, darbeye yasal dayanak teşkil eden TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesinin olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Ankara AKM'de düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günleri'ne katılan Çiçek, gazetecilerin bu kanun değişikliğine ilişkin bir soru yöneltmesi üzerine "Olumlu değerlendiriyorum. Bizim hukukumuzda halen ayıklanması gereken demokratik anlayışla standartlarla ve Türkiye'nin bugün geldiği noktayla bağdaşmayan ve her fırsatta da ileri geri tartışmalara sebebiyet veren hem kanunlar hem kanun maddeleri var. Bu tartışmaları bir noktaya getirmek lazım. Aksi takdirde bundan kurumlar da yıpranıyor. Türkiye, anlamsız tartışmaların içine giriyor." dedi.

Hükümet tarafından böyle bir teklif gelmesi halinde Meclis'in bunu olumlu karşılayacağını söyleyen Cemil Çiçek, "Ben de olumlu buluyorum. Geçmişte de bu konuyla ilgili yeteri kadar tartışma yapıldı. Şimdi tartışmaya gerek yok bir an önce yasalaşması lazım." diye konuştu.

Adaylık için son 24 saat kaldığı hatırlatılarak, "Meclis Başkanlığı için aday mısınız'" diye sorulan Cemil Çiçek, "24 saat Türkiye siyasetinde çok uzun bir zamandır." dedi.

Anayasa Komisyonu'nun çalışmalarında gelen son durum da sorulan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "O konularla ilgili kamuoyuna bir bilgi vereceğim. Kamuoyunun bizden bu bilgiyi almaya hakkı var. Çünkü biliyorsunuz, ilk çıkardığımız yasalardan biri Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'dur. Biz vatandaş adına görev yapıyoruz. Vatandaşa belli aralıklarla bilgi vermemiz lazım. Öğrencilerimiz karne alırdı şimdi siyasetin, parlamentonun karnesinin açıklanacağı bir zaman. Meclis, çalışmaları tamamladığı zaman kamuoyuna bilgi veririz." ifadelerini kullandı.

Cizre'de, PKK'nın kendine ait güvenlik birimi kurduğu haberleri de sorulan Cemil Çiçek, "O konuyla ilgili hükümetten bir açıklama gelmeden sadece gazete malumatıyla ben bir açıklama yapmam. Zaman zaman eksik bilgilere dayalı açıklamalar bizde yeni sıkıntılara sebebiyet veriyor. İşin doğrusunu hükümet açıklasın, ondan sonra ben yorumumu yapayım." diye kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası