Ege Postası
Geri

Cephe hattında gerginlik: Bir Azerbaycan askeri şehit oldu

Azerbaycan- Ermenistan cephe hattında yaşanan çatışmada bir Azerbaycan askeri şehit oldu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan resmi açıklamaya göre, cephe hattının Terter İlçesi yakınlarında Ermeni askerleri tarafından açılan...
Cephe hattında gerginlik: Bir Azerbaycan askeri şehit oldu
Haberler / Dünya
27 Mayıs 2013 Pazartesi 17:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Azerbaycan- Ermenistan cephe hattında yaşanan çatışmada bir Azerbaycan askeri şehit oldu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan resmi açıklamaya göre, cephe hattının Terter İlçesi yakınlarında Ermeni askerleri tarafından açılan ateş sonucu, Namik Hamidov(19) isimli er şehit oldu.

Ermenistan, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra Yukarı Karabağı ve Azerbaycan’ın bölgede illerini işgal etti. 1995 yılında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te iki ülke arasında ateşkes anlaşması yapıldı. Ermenistan’ın Azerbaycan’ın topraklarının yüzde 25’ni işgal etmesi üzerine bir milyondan fazla Azeri mülteci konumuna düştü. Cephe hattında sık sık yaşanan karşılıklı çatışmalarda her yıl iki taraftan onlarca asker yaşamını yitiriyor.

Karabağ sorunun çözümü için başta Moskova olmak üzere ilgili ülkelerin girişimiyle Azerbaycan ve Ermenistan cumhurbaşkanları düzeyinde başlatılan görüşmelerde bugüne kadar somut bir netice alınamadı.

Ayrıca Karabağ sorununun çözümü için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği (AGİT) bünyesinde kurulan Minsk Grubu da bu konuda başarı sağlayamadı.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası