Ege Postası
Geri

Çeşme Belediyesi'nde hukuk skandalı: Kaçak yapılara göz yumuluyor!

İzmir'in gözde ilçesi Çeşme'de, CHP'li belediyenin adeta bir hukuk skandalına imza attığı ortaya çıktı. Çeşme Çiftlikköy'de yer alan ve 148 villadan oluşan Altınkum Pırlanta Sitesi'ndeki kaçak yapılar yıllardır göz ardı ediliyor.
Çeşme Belediyesi'nde hukuk skandalı: Kaçak yapılara göz yumuluyor!
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Haziran 2024 Pazartesi 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

3.derece sit alanı içinde bulunan arıtma tesisi, havuz ve dükkânlar, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan (Sit Kurulu) izin alınmadan inşa edildi. Bu kaçak yapılar, uzun süre Çeşme Belediyesi tarafından görmezden gelindi. 2019'da imar barışından yararlanarak yapı kayıt belgesi alan bu yapılar, Yargıtay 12. Ceza Dairesi tarafından geçersiz bulundu ve belgeler iptal edildi.

YIKIM KARARI YILLARDIR UYGULANMIYOR

İzmir 2 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu tarafından verilen yıkım kararı, İzmir Valiliği tarafından Çeşme Belediyesi'ne ve kooperatife tebliğ edildi. Ancak, aradan geçen 7 yıla rağmen, Çeşme Belediyesi bu yıkım kararını uygulamıyor.

SİTE SAKİNLERİNİN TEPKİSİ

Altınkum Pırlanta Sitesi sakinleri, Çeşme Belediyesi'nin kaçak inşaatlara göz yumarak ruhsat verdiği için cezai sorumluluğunun bulunduğunu belirtiyor. "Belediye, bu kaçak yapılara ruhsat vererek sorumluluk aldı ve şimdi tazminat ödememek için yıkım kararını uygulamıyor," diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANI LÂL DENİZLİ SESSİZ

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, bu skandalla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, vatandaşlar belediyenin yıkım kararını uygulamasını ve hukukun gereğinin yerine getirilmesini bekliyor.

ADALET BEKLENTİSİ

Çeşme’deki bu hukuk skandalı, adalet arayan vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Kaçak yapılar konusunda Çeşme Belediyesi'nin adım atmaması, büyük bir hukuksuzluğa işaret ediyor ve kamu vicdanını yaralıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası