Ege Postası
Geri

Çeşme Kalesi'nde unutulmaz gece

31. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında Çeşme Kalesi'nde sahne alan 81 yaşındaki Giora Fiedman, Gershwin Quartet eşliğinde uzun süre akıllardan çıkmayacak bir konser verdi.
Çeşme Kalesi'nde unutulmaz gece
Haberler / İzmir
30 Haziran 2017 Cuma 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

60 yıla yaklaşan uzun kariyeri boyunca her zaman "Ne çaldığımızın değil, daha çok nasıl - kalp ve tutku ile ruha bürünerek - çaldığımızın bir önemi var. Parçaların adını, yazıldıkları zamanı ve bestecilerin adlarını o anda unutursak, o zaman geriye yalnızca izleyicilerimizle seve seve paylaştığımız müziğimiz kalır" diyen Fiedman, ruhları dinlendiren bir konsere imza attı. Daha önce belirledikleri programa pek de sadık kalmayan Giora Fiedman ve Gershwin Quartet, Beatles'dan film müziklerine, klezmer melodilerinden tanınmış klasik eserlerin düzenlemelerine kadar çok geniş bir yelpazede eserler seslendirdi.

1990'dan bu yana birlikte çalan Michel Gershwin, Natalia Raithel (keman), Juri Gilbo (viyola) ve Kira Kraftzoff'tan (çello) oluşan Gershwin Quartet ve Giora Fiedman konsere 'Solo Klarnet için Dua' adlı Fiedman bestesiyle başladı. Eserin bitiminde İzmir'de tekrar çalmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Fiedman, dünyaya barış çağrısı yaptı ve birbirleriyle savaşmaya zorlanan halkların hiçbirinin savaşı istemediğini söyledi. Aşırı sıcağa rağmen neşesinden ve enerjisinden hiçbir şey kaybetmeyen Fiedman, dinleyicileri ile şakalaştı, onları şarkı söylemeye teşvik etti, eğlenirken eğlendirdi. Tümü kendi alanlarında önemli yarışmalar kazanan ve tanınan solistlerden oluşan Gershwin Quartet elemanlarının ve özellikle Michel Gershwin'in virtüöziteleri konsere ayrı bir değer kattı.

31. Uluslararası İzmir Festivali 4 Temmuz 2017 Salı günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapılacak Kontrbas Orkestrası Konseri ile sona erecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası