Olay, gece saatlerinde Çeşme ilçesine bağlı Hacımemiş Mahallesi'ndeki bir mekanda meydana geldi. İddiaya göre, M.E.A. ve H.K.A., eğlence mekanında içki içtikten sonra taşkınlık çıkardı. Mekan sahibi Mustafa Aksakallı, 2 kişiye müdahale etmek istedi. Bunun üzerine iki kişiden biri tabancayla Aksakallı'ya ateş etti.

Ayağından vurulan Aksakallı yığılırken, eğlence mekanında yaşanan büyük panik ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. İhbarla bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Polis 2 şüpheliyi de gözaltına alırken, yaralı Aksakallı ise sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Aksakallı'nın durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili başlatılan inceleme sürdürülüyor.
SİLAH SESLERİNİN ARDINDAN YAŞANAN PANİK ANLARI CEP TELEFONU KAMERASINDA
Mustafa Aksakallı’nın tabancayla ayağından vurulduğu olayda, yeni görüntüler ortaya çıktı. Şüphelilerin Aksakallı'ya ateş ettikleri sırada, mekandaki bir kişinin cep telefonu kamerasıyla çektiği görüntülere silah sesleri yansıdı. Görüntülerde, art arda gelen silah sesleri sonrası mekandakilerin panikle kaçışıp, çığlık attığı anlar yer aldı.
KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YARALANDILAR
Mekanda içki içip taşkınlık çıkaran M.E.A.(19) ve H.K.A.(19), tartıştıkları işletmeci Mustafa Aksakallı'yı(39) tabancayla ayağından, Z.G.'yi (25) de bacağından vurdu. Silah sesleri üzerine büyük bir korku yaşayan mekandakiler, panikle kaçışmaya başladı. Yaşanan kargaşa sırasında, R.B.C. (33), D.B. (21), K.E. (20), A.İ.T. (20) ve E.Y. (20) yerde bulunan cam kırıkları nedeniyle hafif şekilde yaralandı. Yaralı 7 kişi hastaneye kaldırılırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
İzmir Valiliği Çeşme ilçesindeki bir eğlence mekanında çıkan, 2'si kurşunla olmak üzere 7 kişinin yaralandığı kavgaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Çeşme İlçesi Alaçatı Mahallesi 12057 Sokak'ta bulunan bir işletmede, 02.08.2025 Cumartesi günü saat 00.00 sıralarında gerçekleşen silahla yaralama olayı ile ilgili olarak gelen ihbarlar üzerine olay yerine görevli ekipler ivedi olarak intikal etmiştir. Yapılan ilk incelemelere göre, şüpheli M.E.A. (19) ve H.K.A. (19)'nın işletmede taşkınlık çıkardıkları, işletme sahibi M.A. ile tartışma yaşadıkları, çıkan tartışmada M.A.'nın silah ile hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı tespit edilmiştir. Şüpheli şahıslar, M.E.A. ve H.K.A. suçta kullanılan 2 silah ile birlikte olaydan 4-5 dakika sonra olayın gerçekleştiği işletme içerisinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili adlî işlemler devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (DHA)