Ege Postası
Geri

Çeşme'de yaz 2015'den daha iyi olacak

İzmir'in Çeşme ilçesindeki CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 2016 yılından umutlu olduğunu ifade ederek, "Bizim destinasyonumuz daha çok iç turizme yönelik. Bu nedenle dünyada yaşanan krizden en az etkileneceğimizi sanıyorum. 2015'ten daha iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum" dedi.
Çeşme'de yaz 2015'den daha iyi olacak
Haberler / Ekonomi
11 Mayıs 2016 Çarşamba 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bir televizyon programında yaz sezonu hakkında değerlendirme yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçenin sezona her yönüyle hazır olduğunu vurguladı. İzmir'de kruvaziyer turizmi konusunda yaşanan sıkıntıya karşın 2016 yılı içinde 68 gemi ağırlayacaklarını belirten Dalgıç, "Geçtiğimiz Pazartesi günü Seabourn Odysey Cruise Gemisi, limanımızı ziyaret ederek ekonomimize ciddi katkıda bulundular. Bu geminin gelişinin bizi sevindirmesinin bir nedeni de bu bölgemizin rahat ve huzurlu olduğunu, gelen insanlar da görmüş oldu. Alaçatı Ot Festivali de Çeşme'de 4 gün boyunca insan patlamasına yol açtı. Festivalin üçüncü günü, otobanın Alaçatı girişinde aşırı yığılma olması nedeniyle, gelen misafirlerimizi Çeşme girişine yönlendirmek zorunda kaldık. İnsanların bu derece bölgemize akın etmesi, esnafımızın yaz sezonuna başlarken kazanç sağlamaları ve bu nedenle büyük bir motivasyona neden oldu. Bu yaz turizm sezonundan umutluyum. Bizim destinasyonumuz daha çok iç turizme yönelik. Bu nedenle dünyada yaşanan krizden en az etkileneceğimizi sanıyorum. 2015 sezonundan daha iyi bir sezon geçireceğimize gerçekten inanıyorum" diye konuştu.

"ÇEŞME YARIMADASI TERMAL KÜR MERKEZİ OLACAK"

Çeşme'nin Ilıca Mahallesi'nde yeni bir festival hazırlığı içinde olduklarını söyleyen Başkan Dalgıç, "Atatürk'ün Ilıca'yı ziyareti ile ilgili bir festival düşüncemiz var. Ata'mızı da anmış olacağız. Temmuz ayı içinde gerçekleştirilecek. Ilıca'daki termal yatırımımızla ilgili olarak da son aşamaya geldik. Termal Kür Merkezi'mizin projesi bitmek üzere. 2018 yılına kadar da hayata geçirmeyi planlıyoruz. Çeşme Yarımadası'nın Termal Kür Merkezi olmasını hedefliyoruz. Belediyemizin de ortak olduğu Tetusa şirketi, ilk aşamada Türkiye'nin en büyük Aqua Park'ını Haziran ayının 15'ine kadar hizmete açacak. Eylül ayından sonra da Termal Kür Merkezi'nin inşaatı başlayacak. Bunun dışında da Ilıca ve Şifne'de de Belediye olarak Termal Kür Merkezleri gerçekleştireceğiz" dedi.

Yaz aylarında 750 bini aşan nüfusun otopark sorunu yaşadığını dile getiren Dalgıç, bin 650 araçlık otopark planladıklarını belirterek 2017 yaz sezonuna hazırlamayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası