Ege Postası
Geri

Çeşme tarihinin en büyük eroin operasyonu

İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmek isteyen Yunanistan ve Rusya uyruklu bir kadın kuryenin aracına yönelik düzenlenen operasyonda, 32 kilo 850 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucuların piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon lira olduğu öğrenildi. Çeşme tarihinin en büyük eroin operasyonu
Çeşme tarihinin en büyük eroin operasyonu
Haberler / 3. Sayfa
1 Eylül 2016 Perşembe 15:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çeşme Kaçakçılık İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri, Yunanistan'ın Sakız Adası'na gitmek için Çeşme Ulusoy Limanı'na gelen NIA-7248 plakalı aracı risk analizi yaparak x-ray cihazından geçirdi.

İzmir'in üç ilçesinde dev uyuşturucu operasyonu

Ekipler, aracın x-ray kontrolü sırasında şüpheli durum tespit etti. Şüpheli durum üzerine bölgeye gelen dedektör köpekler Senna ve Zico, Yunanistan plakalı araçta arama yaptı. Senna ve Zico adlı dedektör köpekler, aracın bagajının arka bölümünde tepki verince, Kaçakçılık İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri tarafından gizli bölme ortaya çıkarıldı. Gizli bölmede 60 paket içine gizlenmiş uyuşturucu olduğu saptandı.

Eroinlerin değeri yaklaşık 2 milyon lira 
Ekipler, özel ambalajlar içindeki eroin paketlerini gizli bölmeden çıkardı. 32 kilo 850 gram ağırlığında olduğu belirlenen eroinin piyasa değerinin de yaklaşık 2 milyon lira olduğu öğrenildi. Aracın bayan sürücüsü, 44 yaşındaki V.M. ekipler tarafından gözaltına alındı. Yunanistan ve Rusya vatandaşı olduğu belirlenen V.M.'nin yapılan sorgusunda, aracıyla, 20 Ağustos tarihinde İpsala Gümrük Kapısı'ndan giriş yaptığını, 9 gün süreyle Türkiye'de kaldığını belirledi. Yapılan sorgusu sonucu kurye olduğu sanılan V.M., Çeşme Cumhuriyet Savcılığı'na götürüldü. V.M., daha sonra ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

Tutuklandı

Araç sahibi Yunanistan ve aynı zamanda Rusya uyruklu V.M. (44) çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Şakran Cezaevi’ne gönderildi. V.M.’nin büyük bir olasılıkla kurye olduğu ve ilk kez Türkiye’ye 9 gün önce İpsala’dan giriş yaptığı öğrenildi. 

Tek defada en büyük parti 

Operasyon sonucu ele geçirilen eroinin Çeşme’de bugüne kadarki en büyük parti, değerinin de yaklaşık  2 milyon lira olduğu ortaya çıktı. Daha önce de 31 Ekim 2010 tarihinde Bulgaristan uyruklu Stoyan Vaskov Pashov Çeşme Gümrüğü’nde 9 kilo 930 gram eroinle yakalanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası