Ege Postası
Geri

Çeşme ve Alaçatı'nın kurtuluşunun 103. yılı coşkuyla kutlandı!

Çeşme Belediyesi, Alaçatı ve Çeşme’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü iki gün boyunca düzenlenen törenler, yürüyüşler ve konserlerle coşkuyla kutladı.
Çeşme ve Alaçatı'nın kurtuluşunun 103. yılı coşkuyla kutlandı!
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Eylül 2025 Çarşamba 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çeşme Belediyesi, Alaçatı ve Çeşme’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü iki gün boyunca düzenlenen törenler, yürüyüşler ve konserlerle coşkuyla kutladı.

15 Eylül – Alaçatı’nın kurtuluşu

Kutlamalar, 15 Eylül’de Alaçatı Atatürk Anıtı’ndaki resmi tören ile başladı. Ardından Şehitlik Anıtı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Akşam ise Alaçatı Amfi Tiyatro’da sevilen sanatçı Fatih Erkoç sahne aldı. Alaçatılılar, özgürlüğün ve bağımsızlığın yıl dönümünü şarkılar eşliğinde hep birlikte kutladı.

Törende konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, Milli Mücadele’nin imkânsızlıklar içinde koşulları aşan bir cesaretin destanı olduğunu vurgulayarak, “Bu millet bir olduğunda karşısında hiçbir güç duramaz. Bu yürekli miras bize aittir. Demokrasimizi, Cumhuriyet’imizi, bağımsızlığımızı her şartta savunmak, bu yürekli mirasın sahiplerine aittir” dedi.

16 Eylül – Çeşme’nin kurtuluşu

16 Eylül’de ise Mehmetçik Parkı’ndan başlayan kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törenle devam etti. Akşam Çeşme Amfi Tiyatro’da Işın Karaca sahne alarak Çeşmelilere unutulmaz bir konser verdi.

Başkan Lâl Denizli, törendeki konuşmasında, “Milli Mücadele yalnızca bir askeri zafer değil; bir milletin yokluk içinde var olma iradesinin, bağımsızlığa susamış yüreğinin zaferiydi. Aradan geçen bir asra rağmen o günkü mücadele ruhu hâlâ yolumuzu aydınlatıyor” sözleriyle kurtuluş mücadelesinin önemini vurguladı.

Sanatçılara anlamlı armağan

Çeşme Belediyesi, kutlamalar kapsamında sahne alan sanatçılar Fatih Erkoç ve Işın Karaca adına, “Sakız Ağacım Çeşme” projesi kapsamında sakız ağacı fidanı bağışında bulundu. Sertifikaları sanatçılara takdim eden Başkan Lâl Denizli, “Sanatçılarımızı yalnızca alkışlarımızla değil, Çeşme’nin geleceğine nefes olacak fidanlarla da onurlandırıyoruz” dedi.

Halkın coşkusu

Her iki günde de meydanları dolduran Çeşmeliler, kortej yürüyüşlerine, resmi törenlere ve konserlere yoğun katılım göstererek bağımsızlığın 103. yıl coşkusunu hep birlikte yaşadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası