Ege Postası
Geri

Çeşme ve Dikili'de 182 mülteci yakalandı

Geri Kabul Anlaşmasının yürürlüğe girmesi ve 4 Nisan tarihinden itibaren sığınmacıların Türkiye'ye gönderilecek olmasına karşın, sığınmacıların İzmir'in Çeşme ve Dikili ilçesinden Yunanistan'a yasa dışı yolla geçme çabaları sürüyor.
Çeşme ve Dikili'de 182 mülteci yakalandı
Haberler / İzmir
2 Nisan 2016 Cumartesi 12:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in Dikili İlçesi'nden umut yolculuğuna çıkan çeşitli milletlerden 64 sığınmacı, devriye görevi yürüten Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Dikili'den Yunan adalarına geçmeye çalışan aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 64 mülteci, bugün saat 09.00'da, Bademli Mahallesi açıklarında devriye görevi yürüten Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. İki ayrı lastik bot içinde yakalanan Suriye, Filistin ve Afgan uyruklu mülteciler, Sahil Güvenlik Botuna alınarak karaya getirildi. İşlemleri yapılıncaya kadar mülteciler, kentteki bir spor salonuna konuldu. 



Çeşme açıklarında 118 mülteci yakalandı
 
İzmir'in Çeşme İlçesi'nden iki ayrı lastik botla umut yolculuğuna çıkan çeşitli milletlerden 118 mülteci, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. 

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması imzalanmasına rağmen, sığınmacıların Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla geçme çabaları sürüyor. Çiftlik Mahallesi kıyılarından bu sabah iki ayrı lastik botla denize açılan Eritre, Suriye, İran ve Lübnan uyruklu 118 sığınmacı, bölgede devriye görevi yürüten Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.



Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mülteciler, Sahil Güvenlik botuyla, Çeşme İskelesi'ne getirildi. Sığınmacılara ait lastik botlar ise patlatılarak tekrar kullanılamayacak hale getirildi. Mültecilerin üzerlerindeki can yelekleri de imha edilmek üzere toplandı. İnsani ihtiyaç malzemeleri dağıtılan mültecilerin İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edileceği belirtildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası