Ege Postası
Geri

Cevdet Yılmaz'dan 'Çeşme projesi' açıklaması: Gecikmeli de olsa hayata geçecek!

Çeşme Turizm Projesi’nin Danıştay İdari Dava Kurul kararı ile rafa kalkması üzerine konuşan Yılmaz, “Turizm sektöründe İzmir önemli bir ilimiz. İlk 8 ayda 272 bin kişi ziyaret etmiş ama potansiyelini düşünürseniz hiçbir şey değil. İzmir bu kadar büyük potansiyel ile çok fazla fazlasını hak ediyor. Burada da söylemeden geçemeyeceğim, Çeşme’ de Turizm Bakanlığı’mız güzel bir çalışma yaptı. İzmir’in turizm altyapısında fark oluşturacak bir çalışma. Bunu da yerelin hassasiyeti dikkate alarak, orta akılla yaptı. Buna rağmen birileri bunu engelledi, birtakım süreçlerle önüne engeller kondu. Bu projemiz gecikmeli de olsa hayata geçmesiyle İzmir’in turizm potansiyeli daha da öne çıkacağına inanıyorum” dedi.
Cevdet Yılmaz'dan 'Çeşme projesi' açıklaması: Gecikmeli de olsa hayata geçecek!
Haberler / Politika
24 Eylül 2024 Salı 18:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İzmir’e bir dizi program için geldi. Önce hem AK Parti hem de MHP teşkilatıyla buluşan Yılmaz ardından iş dünyası ile buluştu.

Bilal Saygılı Külliyesi’ne STK ve hemşehri dernekleri buluşması için gelen Yılmaz’a AK Parti İzmir Milletvekilleri, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin eşlik etti.

"AYRI GAYRI YOK"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuşmasında, “İzmir diğer metropol illerimiz gibi Türkiye’nin özeti. Hemen hemen her bölgeden insanımız yaşıyor. Türkiye cumhuriyet tarihi boyunca yoğun bir göç yaşadı. İyi bir İzmirli olmakla geldiği bölgeye sahip çıkmak birbirini dışlamaz. Hem iyi bir İzmirli olarak İzmir’e değer katmak hem de geldiğiniz bölgeyi unutmadan bağlarınız güçlü tutmanız gerekiyor. 85 milyon 81 il hepimizin. Hiçbir ayrı gayrımız yok hepimiz biriz beraberiz kardeşiz. Farklı diller konuşabiliriz ama hepimiz kardeşiz. Bölgemiz üzerinde emperyalist hesapların planların yapıldığı döneden geçiyoruz. Bu emperyalist oyunlara maşa, araç olanlara da hiçbirimizin prim vermemesi lazım. Kimliklerimiz başımızın tacı; farklı diller farklı mezhepler farklı birtakım tercihler olabilir ama ortaklıklarımız farklılıklarımızdan daha fazla. Büyük bir milletiz aynı tarihten aynı medeniyetten beslenerek geliyoruz. Varsın bazı konularda da farklı olalım onlar da çatışma konusu değil zenginliklerimiz. Aksine bizi zenginleştiren ve geleceğe güçlü taşır. Farklılıklarımızı çatışma konuş haline getirip milletimizi kırmaya çalışanlara karşı durmamız lazım. İzmir’e gelmeye devam edeceğiz, İzmir’i önemli görüyoruz. Türkiye’nin sembol şehirlerinden birisi. Sorumluluk alanımız çerçevesinde İzmir’e elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu şehirde STK’ler her zaman güçlü olmuştur. İzmir’in dinamik yapısı, STK’nin aktif rol almasını sağlamış ve şehrin kalınmasına katkı sunmuştur. Bu gelenek yerel sorunlara çözüm üretirken uluslararası arenada ses getiren projelerle de örnek olmuştur. İzmir’e ve Türkiye’ye yaptıkları özverili çalışmalarıyla katkı sunan dernek ve vakıflara teşekkür ediyorum. Bir toplumu güçlü kılan üç sundur var; devlet kamu özel sektör ve sivil Toplum. Biz bu üç unsurla ‘Türkiye Yüzyılı’nı’ inşa edeceğiz” dedi.

İZMİR'E YAPILAN YATIRIMLARI ANLATTI 

 İzmir’in hak ettiği hizmeti alması ve kalkınmada öncü bir şehir olarak yerini koruması için kaynakların seferber ediliğini ileri süren Cevdet Yılmaz, "İzmir’e 449 milyar liranın üzerinde kamu yatırımı yaptık. 5 millet bahçesi, 618 kilometre bölünmüş yol… İstanbul-İzmir Otoyolu, iyi ki yapmışız artık İzmir İstanbul daha yakın. 27 bin kapasiteli yurt, TOKİ kanalıyla 21 bin konutu hak sahibine teslim ettik. 4 binin üzerinde konutun yapımı devam ediyor. İzmir Şehir Hastanesi, muazzam. Orayı kazandırırken 1 milyar dolar maliyet ile yaptık, çok büyük bir proje. Adnan Menderes Havalimanı’nı baştan aşağı yenileyerek yolcu sayısını 5 katına çıkarttık. Bu kendiliğinden, durup dururken mi oldu? Siz yatırım yapınca böyle rakamlar ortaya çıkıyor. İzmirli çiftçilere 65 milyar liraya yakın tarımsal hibe desteği verdik. Çeşme-Karaburun’da yeni enerji altyapıları için çalışıyoruz. İzmir-Ankara YHT yapımı da etap etap devam ediyor. 170 milyar liranın üstünde maliyet var ve biz sadece bu yıl 27,5 milyar lira harcadık sadece bu yıl. Hükümetimizin İzmir’e yaklaşımının da en somut göstergelerinden birisidir. Trenin konforu da farklı oluyor biz de trenle gidip geliriz” dedi. 

"PARALARI BAŞKA ŞEYLERE HARCIYORLAR"

İzmir Körfezi'nde meydana gelen kirlilik ve balık ölümlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, "İzmir Körfezi’nde sorunun fakrındayız, balım ölümleri ve koku… Esas sorumluluk tabı yerelde, keşke zamanında gerekli yatırımları yapsalardı da bu sonuçla karşı karşıya kalmasaydık. Son yıllarda; metropol şehirlerinizde, muhalefetin aldığı şehirlerinde belediye bütçelerinde yatırımın payı düştü. Yeterli yatırım yapmıyorlar bu da paraları başka şeylere harcıyorlar demektir. Reklamdan tutun, popülist birtakım şeyler. Bunu bir süre yapabilirisiniz size destek de gelir ama bu sermayeden yemektir. Yatırım demek, sermayeye ilave yapma demektir. Yatırım yapmazsanız yediğiniz sermaye tükenir ve orasından burasından çatlar bina çöker. Ben yerel yönetimleri önceliklerini gözden geçirmeye ve halkın ihtiyacı olan yatırımları yapması gerektiğini söylüyorum. Yaparlarsa yaparlar, yapmazlarsa halk unutmaz hesabını sorar. Biz üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Yeter ki özel sektör ve yerel yönetimler kendi üstüne düşeni yapsınlar. Bu yükün altından ancak böyle kalkarız. Yerel de merkezi idare de özel de yatırım yapmalı. Biz İzmir’i seviyoruz ve bu sorunla yaşamasını istemiyoruz. Murat Kurum bakanımız geldi ve toplantı yaptı. Bilim kurulu oluşturduk ve altında çalışma grupları oluşturuldu. Bunlar kısa, orta ve uzun vadeli planlar hazırlayacak o çerçevede hareket edeceğiz biz üzerime düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız yeter ki özel sektör ve yerel sorumluluğu üstlensin ve ortak bir şekilde üstüne gidelim” ifadelerine yer verdi. 

ÇEŞME PROJESİ HAYATA GEÇECEK!

Çeşme Turizm Projesi’nin gecikmeli de olsa hayata geçeceğini dile getiren Yılmaz,“Turizm sektöründe İzmir önemli bir ilimiz. İlk 8 ayda 272 bin kişi ziyaret etmiş ama potansiyelini düşünürseniz hiçbir şey değil. İzmir bu kadar büyük potansiyel ile çok fazla fazlasını hak ediyor. Burada da söylemeden geçemeyeceğim, Çeşme’ de Turizm Bakanlığı’mız güzel bir çalışma yaptı. İzmir’in turizm altyapısında fark oluşturacak bir çalışma. Bunu da yerelin hassasiyeti dikkate alarak, orta akılla yaptı. Buna rağmen birileri bunu engelledi, birtakım süreçlerle önüne engeller kondu. Bu projemiz gecikmeli de olsa hayata geçmesiyle İzmir’in turizm potansiyeli daha da öne çıkacağına inanıyorum” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası