Ege Postası
Geri

Çevik Bir'den gazeteci Nazlı Ilıcak'a psikolojik hareket emri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ve Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 28 Şubat İddianamesi'nde yer alan bilgilere göre, askeri eleştiren gazeteci ve yazarlara yönelik...
Çevik Bir'den gazeteci Nazlı Ilıcak'a psikolojik hareket emri
Haberler / Güncel
11 Haziran 2013 Salı 15:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ve Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 28 Şubat İddianamesi'nde yer alan bilgilere göre, askeri eleştiren gazeteci ve yazarlara yönelik psikolojik hareket yapıldığı belirtiliyor. Gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak'a 'Boğaziçine Askeri Gecekondu' başlığı yazıları sebebiyle hakkında psikolojik harekat uygulandığı ortaya çıktı. Ağır hakaretlerin yer aldığı psikolojik hareketin emrini ise Çevik Bir veriyor.

    1 sayfadan oluşan belgede, Akşam gazetesinin 20 ve 24 Eylül 1997 tarihli nüshalarında yer alan ve fotokopileri sunulan haberde Ilıcak'ın 'Boğaziçine Askeri Gecekondu' başlığı altında yazılan yer aldığı ifade ediliyor.

    Bu yazılara tepki olarak ise dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir tarafından Ilıcak hakkında aleyhte bir mektup kampanyasının başlatılması emrediliyor. Cengiz Çetinkaya'nın Cari İşlemler Şube Müdür Vekili olarak imzasına açıldığı belgenin alt kısmında, 'kullanılacak temalar' başlığı altında, şunlar yazıyor:

"Sizin görüş alanınız mı darald? Boğazı yeterince seyredemiyor musunu?

Boğaza hep bu devleti dolandıran, halkı kandırarak büyük miktarda rantlar elde edenler mi inşaat yapabiliyor.

Sizin askerlerle ilgili bir sorununuz mu va?

Askerler sizi yeteri kadar tatmin edemiyor m?

Boğazda hep sizin gibi h..sızlar, o..pular ve ş..fsizler mi oturacak,

Bu inşaatın ne amaçla yapıldığı hakkında bir malumatınız varmı ki, bilmeden ahkam kesiyorsun, Bu memleketi hem sizin gibi ordu düşmanlarına, bölücülerine ve dış düşmanlara karşı koruyan ordu mensuplarının boğazda oturma hakkı yok m? Minarenin kılıfına uydurulması işi ise sizin ihtisas yaptığınız ve çok başarılı olduğunuz bir konu. Yoksa bu inşaat alanına siz mi bina yaparak genelev mi işletecektiniz. Bu niyetinizi bilseydik inanın başlamazdık.

Senin çok sevgili ve asker kaçağı oğlun eninde sonunda asker olunca bu binalarda askerlik yapması için kim bilir kimlere yaltaklanacaksın.

Kocan Kemal Ilıcak'ı nasıl kandırdığın ve onunla nasıl evlendiğin, sonunda da ağamcağızı öldürerek sermayesinin üzerine nasıl oturduğunu herkes çok iyi biliyor. Yoksa bu sermaye seni yeterince tatmin etmedi mi'"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası