Ege Postası
Geri

Çevre ve temiz enerji konusunda örnek çalışmalar

Daha temiz ve sürdürülebilir bir dünya hedefi için kurulan Avrupa Enerji Kentleri Ağı’nda (Energy Cities) aktif şekilde yer alan Bornova Belediyesi, yepyeni bir kampanya başlatıyor. Enerji verimliliğini sağlamak için eylem planı hazırlayan Bornova Belediyesi, kampanyaya kendi sloganlarını üreten üniversite öğrencilerini de dahil etti
Çevre ve temiz enerji konusunda örnek çalışmalar
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Mart 2013 Cuma 10:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Energy Cities’e (Enerji Kentleri) üye olduktan sonra, Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne (Covenant Of Mayors) imza atarak, 2020 yılına kadar ilçedeki karbon salımını yüzde 20 oranında düşürmeyi taahhüt eden Bornova Belediyesi, bu alanda önemli adımlar atıyor. Karbon salımını düşürmek amacıyla hazırladığı enerji eylem planı ile ilgili personel eğitimlerini tamamlayan Bornova Belediyesi, binalarda fotovoltaik yöntemle güneşten elektrik enerjisi elde etmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Enerji verimliliğini artırmak için yeni projelerin de hazırlıklarını sürdüren Bornova Belediyesi, bu çalışmalara halkın katılımını ve desteğini artırmak için de çalışmalar yapıyor.
Bornova Beeldiyesi, enerji verimliliği, iklim ve çevre üzerine sürdürülebilir enerji eylem planında oluşturduğu hedeflerini yerelde yaygınlaştırabilmek için, büyük bir halkla ilişkiler kampanyasının parçası oldu. Bornova Belediyesi, Energy Cities’in başlattığı ENGAGE (Yenilikçi çevirimici afiş oluşturma aracı) kampanyasıyla Bornova’nın sürdürülebilir enerji geleceğinin inşasında tüm vatandaşların rol alması için önemli bir adım attı.
Bornova Belediyesi Avrupa Birliği Projeleri Birimi, enerji verimliliği konusundaki çalışmalara, Ege Üniveristesi İİBF Uluslararas İlişkiler Bölümü öğrencilerini de dahil etti. Her yıl, topluma hizmet dersi kapsamında belediyenin sosyal kültürel projelerinde yeralan öğrenciler, bu yıl da Bornova Belediyesi tarafından yürütülen enerji verimliliği alanındaki çalışmalarda etkin görev aldı. Toplumun bu konudaki farkındalığını artırmak için, Energy Cities içinde yürütülen ENGAGE çalışmasına katılan öğrenciler, kendi posterlerini yaratarak enerji verimliliği, çevrenin korunması, sürdürülebilir kalkınma gibi konularda önemli mesajlar verdiler. Öğrencilerin verdiği bu mesajlar, ENGAGE içinde büyük ilgi topladı. Öğrencilerin afişleri ENGAGE’in http://www.citiesengage.eu/ adresli sitesinde yayınlanmaya başladı.
Bunun üzerine Bornova Belediyesi, öğrencilerin hazırladığı posterleri kentin çeşitli noktalarına yerleştirdiği led ekranlarda da yayınlayarak halkın bilinçlenmesine katkıda bulunacak.
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, belediye, vatandaşlar ve paydaşlarımızı daha az enerji tüketimine teşvik etmek için ENGAGE kampanyasına dahil olduklarını söyleyerek, “Vatandaşlarımız kendilerine ait dikkat çekici posterlerle çevrenin korunmasına ve enerji verimliliğinin artırılmasına katkıda bulunabilecekler. Bu çalışmayı ilk olarak Ege Üniversitesi’nden öğrencilerimiz yaptı. Dileyen herkes kendi mesajlarını ENGAGE aracılığıyla posterlere dönüştürerek dünyamızın geleceğine katkıda bulunabilirler” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası