Ege Postası
Geri

Chp'nin yeni sloganı: Mustafa Kemal'in 'yurttaş'larıyız

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz'' sloganı tedavülden kalktı. CHP örgütleri gençlik kollarının öncülüğünde artık toplantı miting gibi her türlü etkinlikte “Mustafa Kemal Askerleriyiz” ifadesi yerine “Mustafa Kemal’in Yurttaşlarıyız”‘ı slogan olarak kullanılacak.
Chp'nin yeni sloganı: Mustafa Kemal'in 'yurttaş'larıyız
Haberler / Politika
16 Aralık 2012 Pazar 12:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA- Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığa gelmesinin ardından “yeni CHP” tartışması yaşayan ana muhalefet partisi şimdi de söylemde “devrim” niteliğinde bir değişikliğe gidiliyor. CHP örgütleri gençlik kollarının öncülüğünde artık toplantı miting gibi her türlü etkinlikte “Mustafa Kemal Askerleriyiz” ifadesi yerine “Mustafa Kemal’in Yurttaşlarıyız”‘ı slogan olarak kullanılacak. Parti Meclisi’nin 25 yaşındaki en genç üyelerinden Umut Akdoğan’ın mimarı olduğu slogan CHP Gençlik Kolları tarafından da jet hızıyla sahiplenildi. Gençlik Kolları yeni sloganın yer aldığı kaşkollar yaptırmaya başladı. Yaptırılacak atkı, şapka gibi eşantiyon malzemeleri ile afişlerde de aynı dönüşüm sağlanarak, asker yerine vatandaş ifadesi yer alacak.

 

Vatan’dan Kıvanç El'e konuşan Umut Akdoğan, “Biz, 24 Temmuz 1923’te Lozan Anlaşması ile silahlarımızı bıraktık, aynı yılın 29 Ekim gününde ise üniformalarımızla postalları çıkarttık ve o gün tam anlamıyla yurttaşlık sıfatını kazandık” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşlarının bu sıfata “sahip olan” değil, bu sıfatı “kazanmış” olan insanlar olduğunu ifade eden Akdoğan, şunları söyledi: “Yurttaşlık bizler için bir külfetin nimetidir. Bu kazanımı elde ederken bize liderlik yapan Mustafa Kemal’e en büyük sevgi ve saygı, onun hediyesi olan bu yurttaşlık kavramına sahip çıkmakla gösterilebilir. İnanıyorum ki yaşasaydı ve birileri ona ‘Askeriniziz Paşam’ deseydi, Mustafa Kemal Atatürk onlara ‘savaş bitti çocuk, siz bu ülkenin yurttaşlarısınız’ derdi.”

 

Akdoğan, kurtuluş ve kuruluş yıllarının çakıştığı zamanlarda TBMM’de görev yapmak isteyen zamanın aktörlerinin askerlik görevinden istifa ettiklerini de hatırlatarak, “Pekala dönemin koşullarında iki görev birden de yapılabilirdi. Ama öyle tercih edilmemiştir” diye konuştu.

 

Kılıçdaroğlu onayı

 

Slogan değişikliğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da “onay” çıktığı öğrenildi. CHP liderinin sloganının yeni versiyonunu beğendiği ve kullanılması talimatı verdiği bildirildi. Bunun üzerine, yeni sloganının yer aldığı kaşkolların yaptırılması için parti bütçesinden pay ayrıldı. “Asker” yerine “yurttaş” ifadesinin yer alacağı kaşkolların bir örneği bilgisayar aracılığıyla Kılıçdaroğlu’na gösterildi. CHP’nin yeni sloganının ilk kez Ergenekon davası için önceki gün gidilen Silivri’de de dillendirildiği öğrenildi. TGB’lilerin “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganı attığı Silivri’de CHP’li gençler “Mustafa Kemal’in Yurttaş-larıyız” şeklinde slogan attı.(Gerçekgündem)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası