Ege Postası
Geri

Çiçek, TÜRKPA Genel Kurulu'na başkanlık etti

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenterler Asamblesi (TÜRKPA) 4. Genel Kurulu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek dönem başkanlığında toplandı. Görüşmelerin ardından 5. genel kurulun 2014 yılı haziran ayında Azerbaycan’da yapılması kararı alındı....
Çiçek, TÜRKPA Genel Kurulu'na başkanlık etti
Haberler / Güncel
11 Haziran 2013 Salı 15:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenterler Asamblesi (TÜRKPA) 4. Genel Kurulu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek dönem başkanlığında toplandı. Görüşmelerin ardından 5. genel kurulun 2014 yılı haziran ayında Azerbaycan’da yapılması kararı alındı.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan’dan oluşan TÜRKPA 4. Genel Kurulu, gündem maddelerinin tartışılmasının ardından 'Ankara Deklarasyonu' olarak kamuoyunun bilgisine sunuldu.
Çemil Çiçek, toplu fotoğraf çekiminin ardından sonuç bildirgesini okudu.

TÜRKPA’nın, Türk devletlerinin bağımsızlıklarını kazandıktan sonra ortak tarih, dil ve kültür esaslarına dayalı işbirliğini geliştirmek, çeşitlendirmek ve var olan tarihten gelen kardeşlik duygularını ve kardeşlik ilişkilerini daha da derinleştirmek adına kurulduğunu söyleyen Çiçek, kurulun beş yıldan beri çok önemli faaliyetler yürüttüğünü vurguladı.

Çiçek, "4. genel kurulu burada yaptık, inşallah önümüzdeki genel kurulu Haziran’da, ilk 10 gün içerisinde Azerbaycan’da yapacağız. Dün ve bugün yaptığımız toplantılarda TÜRKPA’nın kuruluş amacına uygun olarak halklarımızın beklentilerine cevap vermek üzere neler yapılabilir bunlar üzerine daha evvel yapılmış olan komisyon çalışmalarını değerlendirme imkanı bulduk. Çok önemli tavsiye kararları alındı. Bu tavsiye kararlarını Ankara Deklarasyonu olarak sizlerin bilgisine sanacağız." dedi.

PARLAMENTO VURGUSU

Parlamentoların halkların temsilcisi olduğunu hatırlatan Çiçek, şöyle devam etti: "Hükümetlerimiz arasında stratejik işbirliği olarak nitelendireceğimiz çok yoğun ve verimli işbirlikleri her alanda gerçekleşmektedir. İşbirliğimiz her geçen gün memnuniyet seviyesinde seyretmektedir. Hükümetler düzeyinde sürdürülen işbirliklerin parlamentolar olarak desteklemek gibi bir sorumluluğumuz var. Zaten bu kuruluşumuzda ilişkilerimizi bir fotoğraf bütünlüğü içerisinde halklarımıza yansıtılması bakımından üzerine düşen görevi yerine getirmektir. 4 parlamento başkanı olarak bu yöndeki irademizi kararlılığımızı ortak çabamızı birleştirme yönündeki niyetimizi bir kez daha ortaya koyduk. Son derece faydalı verimli kararlar gerçekleştirdik. En kısa sürede hem yürütme organları hem de parlamentolar olarak hayata geçirmek sureti ile halklarımızın mutluluğuna ve beklentisine uygun gelişmeleri de desteklemiş olacağız."

Çiçek, toplantı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap vermedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası