Ege Postası
Geri

Çiğli Belediyesi'nden 'kriz' açıklaması: Sorumlusu biz değiliz

Çiğli Belediyesi iş bırakma eylemlerinin ardından yaptığı basın açıklamasında, ekonomik krizin derinliğine dikkat çekerek, "r. Hizmetlerimizin maliyetleri düzenli olarak artarken, gelirlerimiz aynı oranda artmamak ile birlikte iller bankasının ödenekleri de kesintili olarak yatmaktadır. Açıkçası bu krizin sorumlusu ne Çiğli Belediyesi ne de Çiğli Belediyesi emekçileridir. Her iki tarafta krizin mağdurudur" ifadelerini kullandı.
Çiğli Belediyesi'nden 'kriz' açıklaması: Sorumlusu biz değiliz
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Kasım 2023 Cumartesi 14:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Çiğli Belediyesi'nde çalışan işçiler ücretlerinin ödenmemesi üzerineiş bırakmıştı.  DİSK/Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube üyesi işçiler, kasım ayı ücretlerinin gecikmesi üzerine iş bıraktı.

İş bırakma eyleminin ardından Çiğli Belediyesi, resmi sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Ekonomik krizin derinliğine dikkat çekilen açıklamada, "Ülkemizde her geçen gün derinleşen ve emekçiler üzerinde büyük olumsuzluklara yol açan ekonomik kriz bir gerçektir. Hizmetlerimizin maliyetleri düzenli olarak artarken, gelirlerimiz aynı oranda artmamak ile birlikte iller bankasının ödenekleri de kesintili olarak yatmaktadır. Açıkçası bu krizin sorumlusu ne Çiğli Belediyesi ne de Çiğli Belediyesi emekçileridir.Her iki tarafta krizin mağdurudur" ifadeleri yer aldı.

Çiğli Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Son günlerde yaşanan ve basına da konu olan Çiğli Belediyesi emekçilerinin iş bırakma eylemi ile ilgili bilgilendirme şart olmuştur. Ülkemizde her geçen gün derinleşen ve emekçiler üzerinde büyük olumsuzluklara yol açan ekonomik kriz bir gerçektir.

Hizmetlerimizin maliyetleri düzenli olarak artarken, gelirlerimiz aynı oranda artmamak ile birlikte iller bankasının ödenekleri de kesintili olarak yatmaktadır. Açıkçası bu krizin sorumlusu ne Çiğli Belediyesi ne de Çiğli Belediyesi emekçileridir.Her iki tarafta krizin mağdurudur. 

Çiğli Belediyesi emekçilerimizin maaşları her ayın 20’sinde ödenir. Bu ay ana hizmet binası haricindeki emekçilerin maaşları 23 Kasım tarihinde ödenmiştir. 24 Kasım tarihinde ise geri kalan emekçilerimizin maaşları ödenerek, yaklaşık yüzde 95’inin ödemesi yapılmıştır.

Bu doğrultuda bugün başta temizlik olmak üzere bir çok belediye hizmetinin sağlanması konusunda çalışmalarımızın devam edeceğini bildiririz. Kıymetli Çiğlili hemşehrilerimiz, bu süreç ile ilgili göstermiş olduğunuz duyarlılık için teşekkür ediyoruz."

 

 

Çiğli'de çöp krizi! Temizlik işçiler 4 gündür iş bırakıyor
 

 

Çiğli’nin ilk havacılık müzesi açıldı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası