Ege Postası
Geri

Çiğli Gıda'nın sermaye artışına oy çokluğu!

Çiğli Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumu Başkan Utku Gümrükçü idaresinde gerçekleşti. Çiğli Belediyesi’nin şirketi Çiğli Gıda İnşaat Turizm Şirketi’nin sermaye artışı da gündem maddeleri arasında yer aldı. Plan ve Bütçe ve Hukuk Komisyonları’nın şirketle ilgili önergesi meclisten oy çokluğu ile geçti. AK Partili meclis üyeleri önergeye karşı oy verdiler. Alınan karara göre şirketin sermayesi 15 milyon TL tutarında artırılacak.
Çiğli Gıda'nın sermaye artışına oy çokluğu!
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Ağustos 2023 Cuma 21:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- AK Parti Grubu Başkan Utku Gümrükçü’den bu konuya ilişkin bir bilgilendirme istedi. Başkan Gümrükçü, “Şirketlerimiz bağımsız denetçiler tarafından denetlendi ve bunu şeffaf bir belediye başkanı olarak bunu kamu ile paylaşmak istiyorum. Hem sizlere hem de basına bu raporları sunacağım. Yerel Seçimler hesap vermek zamanıdır. Bizler de bunu kamuoyu ile paylaşmak isteriz” dedi.  

GÜMRÜKÇÜ: “BİR AKSAMA YAŞAMADAN 4.5 YILI GERİDE BIRAKTIK”

Kamu görevini yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Utku Gümrükçü, “Şirketler dünden bugüne hem yukarı çıkan hem de aşağıya inen bir ivme sergiliyor.  Artan ekonomik kriz, derinleşen yoksulluk nedeniyle sosyal tesislerimiz gerçekten zorlanarak hizmet veriyor. Ancak vatandaşlarımıza bu maliyetlerini yansıtmamak için de elinden geleni yapıyor. Çiğli Gıda Şirketi işlettiği şirketlerde gelir düzeyi düşük vatandaşlara düşük fiyatlı hizmet sunuyor. Bu şirketlerin bazen desteklenmesi ve ayakta durması için sermaye artırımı yoluna gittik. İşçimiz ve vatandaş ile hizmette bir aksama yaşamadan 4.5 yılı getirdik. Yapılan toplu sözleşeme gereği personel enflasyon oranında ve de yapılan asgari ücret düzeyinde zam alıyor. Bu ekonomik durumda da birçok kamu kurumu bu sorunu yaşıyor” ifadelerini kullandı.

“ŞEFFAF BİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK BUNU BASIN VE SİZİNLE PAYLAŞACAĞIZ”

Belediye şirketlerinin bağımsız denetçiler tarafından denetlendiğini ifade eden Gümrükçü, “Geçtiğimiz aylarda belediye şirketlerinin bağımsız denetçiler tarafından denetlenmesi, gelir gider düzeyinin dengelenmesi ve yerel seçimin yaklaştığı nu dönemde şirketlerin durumu kamu ile paylaşılacak. Bu raporlar bitmek üzere isterseniz bir dahaki mecliste ya da sizin istediğiniz bir yerde olası soru işaretlerini gidere ve ben de bir şeffaf belediye başkanı olarak bunu basın yayın organlarında da duyurmak ve internet sitemizde yayınlamak istiyorum.  Parti Grupları anlaştığı anda isterseniz basının yer aldığı bir toplantıda ya da ondan önce gruplarla bunu paylaşmak istiyorum. Yerel Seçimler hesap vermek zamanıdır. Bizler de bunu kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Ağustos ayı içerisinde ya da eylül ayı başında bir bilgilendirme toplantısı yapmak istiyoruz. Pelikan, Akvaryum ve Cumhuriyet ve Demokrasi parkı ve oradaki havuz ile hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“MUSTAFA AVDAN İSMİ ÇİĞLİ’DE YAŞAYACAK”

Başkan Utku Gümrükçü dilek ve temenniler bölümünde de Atatşehir Mahallesi’ne bir park yaptıklarını ve paraka 2021 yılında Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan ismini vereceklerini aktardı. Gümrükçü, “Mustafa Avdan’ın, rahmetlinin evine yakın bir yerimiz vardı ve oraya da bir park yapmaya başladık böylece hem Mustafa Avdan’ın adını yaşatacağız hem de çocuklarımızın, yaşlılarımızın ve kadınlarımızın yararlanacağı bir parkı daha ilçemize kazandıracağız” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası